Tisztelt Látogatók!

A Draskovits Kerámiagyűjtemény (Mezőtúr, Petőfi Sándor u. 5.) 2023. június 1-től újra nyit. A kerámiák darabszáma az 1700-hoz közelít, az előző év zárásához képest további száz új, értékes népi cserépedény tekinthető meg az állandó kiállításban.

Nyitvatartás: Keddtől péntekig, naponta 13 és 16 óra között. Szombaton 10 és 14 óra között.

Előzetes bejelentkezéssel (min. 24 órával a látogatás előtt) más időpontban is megtekinthető a gyűjtemény. (Bejelentkezni a Túri Fazekas Múzeum elérhetőségein lehet.)

Május 24-én nyílt meg a Szakkör program mezőtúri zárókiállítása. A népi bútorfestés, gyöngyfűzés és hímzés rejtelmeit sajátíthatták el a szakkörök résztvevői.  A tárlat június 11-ig látogatható a Túri Fazekas Múzeumban.

Újra látogatható a Városi Galéria június 6-tól 13-16 óra között. Az 1981. óta működő Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep teljes gyűjteménye látható a kiállításon.

Továbbá nagy öröm számunkra, hogy június 1-jén a kunszentmártoni múzeummal közös kiállításunk nyílik az isztambuli Magyar Kulturális Központban (Liszt Intézet). A két intézmény anyaga mellé a Badár Emlékház és Műhely (Mezőtúr Város Önkormányzata) és a Draskovits Kerámiagyűjtemény is kölcsönzött kerámiákat.

A kiállítás címe: Modern és nemzeti. A népi és a népies szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasmester munkásságára.

A tárlatot június 1-jén 19 órakor nyitja meg Wenner-Várkonyi Attila Kunszentmárton város polgármestere. Nyári isztambuli kirándulás esetén megtekinthető (Gürsel, İmrahor Cd. No:23 B Blok, 34400 Kâğıthane/İstanbul, Törökország) egészen augusztus végéig.

Forrás: Túri Fazekas Múzeum facebook oldala