Városi Gyermeknap

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, az ő örömükre szerveztük mi magunk is a Városi Gyermeknapot. A gyermekek mosolyáért, jókedvéért igyekeztünk egy szuper, felejthetetlen napot varázsolni a mezőtúri Szabadság térre.

E napon a Kézműves Ház udvarán ingyenes kerékpáros ügyességi verseny várta a bringás gyerekeket, majd 20 és 30 kilométeres távon indult biciklis túra. A kerékpáros programokról sem maradhattak el az ajándékok, valamint a 20 kilométeres táv fordulójánál, a Herceg-asszony Birtokon mindenki felfrissülhetett egy finom limonádéval. Köszönjük a Birtok felajánlását.

Közben elindultak a Szabadság téren is a programok, reggel 9 órától a kutyaszépségverseny résztvevői sorakoztak fel Nagy Mihály előtt, aki két segítőjével a szépség mellett figyelte, milyen fegyelmezett a kis kedvenc és mennyire hallgat gazdájára. Minden versenyen induló páros ajándékban részesült, a díjazottak mellett.

Különdíj: Savella Hajnalka és Herceg névre hallgató kutyusa, valamint Rajna Gergő és Csoki párosa.

III. hely: Iván Sándor és kutyája, Maddox

II. hely: Szin Zsuzsa és kutyája, Málna

I. hely: Papp Lili és kutyája, Zizi

A kézműves vásár mellett a Szabadság teret igyekeztünk maximálisan betölteni olyan ingyenesen használható eszközökkel, melyeket a kilátogató gyermekek és szülei egyaránt élvezhettek. Vendégünk volt a Békéscsabai Történelmi Íjászkör, akik többek között középkori hadi bemutatóval és íjászattal készültek. Nagy sikert aratott a buborékos játszóház az óriás társasjátékok mellett, valamint Zoltán Emese és Bihary Kamilla kézműves asztala is folyamatos telt házzal üzemelt.

A színpadi programok sorát a sokak által szeretett Kalap Jakab  bábkoncertje nyitotta meg. Majd a Maminbaba hordozós latin fitness csoport tagjai léptek színpadra, akiket a Vadalmák citerazenekar követett, első fellépésével. A „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptáncbemutatóját Rafael Zsaklin és a Mezőtúri táncos szép leányok követték.

Ebéd után aszfaltrajzversenyre invitáltuk a gyerekeket, akik érkeztek is szép számmal. A díjazottak mellett itt is járt az ajándék minden indulónak. A rajzok bírálatában és az eredményhirdetésen közreműködött Patkós Éva Mezőtúr város alpolgármestere. Az eredmények a következőek:

Különdíj: Horváth Noémi és Nagy Eleonóra, valamint Rózsa László

III. hely: Juhász Gréta

II. hely: Bíró Bíborka

I. hely: Barna Liliána

A New Step Fitness csoportja az idén kezdte meg az edzéseket Mezőtúron, ennek ellenére elfogadták a felkérésünket és eljöttek a Városi Gyermeknapra egy tánccal és akrobatikával tarkított bemutatóval. Őket követve a Reni Zumba Dance tagjai léptek színpadra, akik meglepetésként a közönség soraiban kezdték meg a fellépést.

14:30-kor az egyik tehetségkutatóból is jól ismert előadó, Alee érkezett Mezőtúrra, majd a Dalma Dance Club helyi tagozata mutatta be mazsorett és modern tánc produkcióját.

A táncok után tombolát sorsoltunk, ahol megszámlálhatatlan ajándék találta meg új gazdáját, majd a mezőtúri Vicky és társa Emrkay lépett színpadra, a délutánt pedig Essemm műsora zárta.

Bízunk abban, hogy minden kilátogató jól érezte magát rendezvényünkön és velünk tartanak majd júniusban is, a Szent Iván éji tűzugrás alkalmával.

Dóczi-Bodor Márti

Fotó: Csikósné Vida Viktória