„Színház- és moziélményem” rajzpályázat

2023-ban is kiírásra került a gyermeknaphoz kapcsolódó rajzpályázat, melynek témája  „A színház- és mozi élményem” volt.

A 2022. augusztusában átadott Szabadság mozi- és színházterem ismét lehetőséget nyújt a mezőtúri mozizásra, emellett zenés eseményeknek, színházi- és stand up előadásoknak is helyet biztosít a terem. A felhívásban szerettük volna látni, hogy a gyermekeknek milyen élménye van a felújított épülettel kapcsolatosan. Örülünk annak, hogy sokan ragadtak ceruzát és rajzolták le nekünk élményeit.

A beérkezett rajzokból kiállítást rendeztünk a Közösségi Ház nagytermében, amelyet június 18-ig tekinthetnek meg nyitvatartási időben. A kiállítás megnyitásával egy időben a pályázat eredményhirdetésére is sor került. A háromtagú zsűrink – Katona Mirjam, Szabó Dorina és Pete Lajos – most sem volt könnyű helyzetben, mikor a „legjobbakról” kellett dönteniük.

Az alábbi eredmények születtek:

Óvodás korcsoport:

Óvodás korcsoport:

Különdíj: Markov Blanka – Csoda-Vár Óvoda – Maci csoport

III. helyezett: Olsák Dóra Zoé – Csoda-Vár Óvoda – Őzike csoport

II. helyezett: Csekő Bernadett – Csoda-Vár Óvoda – Őzike csoport

I. helyezett: Nyári Jázmin – Csoda-Vár Óvoda – Őzike csoport

Általános iskola alsós korcsoport:

Különdíj: Sósmáté Zsófi és Szabó Hanna – Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. oszt.

III. helyezett: Szabó Emma Zsófia – Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános 3.b

II. helyezett: Horváth Noémi Alexa – Szent István Katolikus Általános Iskola 1. osztály

I. helyezett: Nagy Blanka Antónia – Mezőtúri Református Kollégium Általános Iskolája 4. a oszt.

Általános iskola felsős korcsoport:

Különdíj: Kézsmárki Hanna– Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7.oszt.

III. helyezett: Prifer Petra – Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7.oszt.

II. helyezett: Bíró Szintia Erika – Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. oszt.

I. helyezett: Bámer Veronika – Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. oszt.

A zsűri által megítélt díjak mellett több különdíj is gazdára talált. Mezőtúr Város Önkormányzata minden évben támogatja a rajzversenyt 3 db különdíj felajánlásával, melyet ez évben Patkós Éva alpolgármester adott át. Az önkormányzat különdíjasai:

Óvoda : Horváth Emilia Hannah – Csoda Vár Óvoda, Maci csoport

Alsó tagozat: Bíró Luca – Szent István Katolikus Ált. Iskola 2. osztály

Felső tagozat: Tóth Hanna – Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. o.

Mezőtúr Művészeti Köz-alapítványa is több évre visszamenőleg ajánl fel különdíjat, melyet idén Komendát Viktória Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 1.a osztályos tanulója vehette át Lengyel Krisztina ügyvezetőtől.

A Ficsak Mezőtúr Alapítvány is több éve partnerünk. Az õ különdíját Lakatos Anna Dzsesszika a Rákóczi úti Általános Iskola tanulója vehette át Pozderka-Korcsok Anita kurátortól.

Már hagyomány, hogy a gyermeknap plakátjának alapját a beérkezett pályaművek közül válasszuk ki, idén Busi Olga a Kossuth Lajos Általános Iskola 6. osztályos tanulójának rajzára esett a választásunk, így ő lett Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. különdíjasa. A díjat Bordács László ügyvezető adta át.

Balczó Lili a Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. osztályos tanulója Pete Lajos főszerkesztőtől vette át a Mezőtúri Városi Televízió különdíját.

S természetesen a Szabadság mozi- és színházterem nevében is került ki különdíjas alkotás, melyet szintén Bordács László ügyvezető adott át Juhász Amira részére, aki a Csoda-Vár Óvoda Mókus csoportjából rajzolt, valamint Bankó Andrea Barbara részére, aki az Újvárosi Általános Iskola 5. c osztályos tanulója.

Az esemény végén minden rajzoló gyermek egy kis ajándékot kapott, jutalmul az elvégzett munkáért. Szívből köszönjük a rajzoló gyermekek munkáját és a pedagógusok közreműködését. Köszönjük a különdíjak felajánlását és szívből gratulálunk minden alkotó gyermeknek.

Dóczi-Bodor Márti