Télűző maskarások

A farsangi időszakban számos helyen tartanak mulatságokat, ahol különféle maszkokba, jelmezbe bújva ünnepelnek, szórakoznak az emberek.

2023. február 10-én így volt ez a Közösségi Házban is, Farsangi Mulatságra invitáltuk a helyi családokat. A teaház és a kézműves asztal mellett jelmezversenyt hirdettünk, ahova közel 40 gyerkőc bújt más-más álarc mögé. Hercegnők, tündérek, ördögök, szuperhősök és különböző kisállatok lepték el a Közösségi Ház nagytermét. Volt, aki a kézműves asztalnál készített álarcát beépítette a jelmezébe, ezzel igazán egyedivé tette megjelenését.

A zsűrinek – Varga Tímeának, Víg Gabriellának és Pete Lajosnak – ez alkalommal sem volt könnyű dolga. A nehéz feladatot több különdíjjal oldotta meg a bíráló bizottság, így inkább „legek” kerültek kiválasztásra:

– a legérdekesebb: Roszik Janka – Theels jelmeze,

– a legtudományosabb: Balázs István – anatómiai bábu jelmeze,

– a legötletesebb: Balázs Emese – cserepes virág jelmeze,

– a legfiatalabb testvérpár: Mihályi Alíz és Bori – Bell és Csészike,

– a legmunkásabb: Johan Zalán – transformers, és Szilágyi Sándor – transformers,

– a legviccesebb: Néposz Boglárka – Tücsök jelmeze,

– a leglátványosabb: Ónodi Nóra – Pillangó jelmeze,

– a leghagyományosabb: Bíró Luca  Busó jelmeze,

– egyszerű és nagyszerű: Illés Tifani – Pattogatott kukorica.

A sok különdíj mellett minden jelmezes gyermek egy névre szóló emléklapot és egy kis finom apróságot kapott, ezzel biztosítva azt, hogy senki ne távozzon üres kézzel a farsangról. A díjazásban átnyújtott tortákat a Tibi Cukrászda ajánlotta fel, köszönjük nekik a támogatást!

A jelmezes felvonulást követően farsangi fánkot kínáltunk a jelenlévőknek, volt akinek a baracklekváros volt a kedvence és volt, akinek a sima, vagy épp a porcukros. A finom falatokat a Csimota Gyermekzenekar koncertjén mindenki bátran lemozoghatta, hisz pörgős ütemekben, ismert slágerekben nem volt hiány ezen a délutánon sem.

Az est zárásaként a Közösségi Ház elűtt közösen elégettük a kisze-bábot, ezzel elűzve a telet. Reméljük sikerrel jártunk és nemsokára beköszönt a madárcsicsergéses tavasz.

Bodor Márti

Fotó: Szabó Dorina