Széchenyi 2020 TOP Projektek » Project: Épületenergetikai fejlesztés Mezőtúr Városházán

 

  • a kedvezményezett neve:
 Mezőtúr Város Önkormányzata

 

  • a projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés Mezőtúr Városházán
  • a szerződött támogatás összege: bruttó 176,52millió Ft

 

  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

  • a projekt tartalmának bemutatása:Mezőtúr Város Önkormányzata az EU-s pályázat keretében az önkormányzati tulajdonban lévő épületek energetikai korszerűsítését célozza meg, mely által az önkormányzat üzemeltetési költségeinek csökkentése valósul meg. A fejlesztések az energetikai korszerűsítéssel elérhető energiahatékonyság növelését célozzák, ami elsősorban az épület használóit, látogatóit szolgálja. Az energiafelhasználás csökkenés környezeti hatásterülete túlmutat az épület határain és közvetve hozzájárul az egész ország energiaellátásának biztonságához és versenyképesség javításához, valamint a környezeti állapotok megőrzéséhez. Továbbá megfelel az esélyegyenlőségi és környezetvédelmi előírásoknak is.
  • projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00010

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

NYITÓSAJTÓKÖZLEMÉNY 

A TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00010 azonosító számú projekt keretében lefolytatott “Épületenergetikai fejlesztés Mezőtúr Városházán” tárgyú közbeszerzési eljárás eredményesen zárult. Mezőtúr Város Önkormányzata és a BBB-Glas Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. között 2018. szeptember 14-én vállalkozási szerződés jött létre, mely 2018. szeptember 21-én lépett hatályba.

A projekt keretében az épület épületenergetikai felújítása céljából homlokzati nyílászárók cseréjére, utólagos padlás födém hőszigetelésére vonatkozó műszaki átadás-átvétele 2018. október 10. napján megtörtént.

 

A kivitelezés 2018. október 31-re elérte a 25 %-os készültségi fokot.

 

A kivitelezés 2018. november 25-re elérte az 50 %-os készültségi fokot.

 

A kivitelezés 2018. december 05-re elérte a 75 %-os készültségi fokot.

 

A kivitelezés 2018. december 15-re elérte a 100 %-os készültségi  fokot. 

A kivitelezés befejezésével sikeresen megvalósult a mezőtúri Városháza épületenergetikai korszerűsítését célzó projekt. Az energetikai beruházás a kivitelezési szerződésben foglalt határidőben és a vonatkozó mérföldkővel összhangban valósult meg. A projekt keretében az alábbi energetikai fejlesztésekre került sor:

  1. Nyílászárók korszerűsítése: A projekt tárgyát képező épület helyi védelem alatt áll, így műemlékvédelmi szakember által kerültek meghatározásra az új nyílászárók paraméterei: 325 db Fa szerkezetű, hőszigetelő üvegezésű ablakok kerültek beépítésre, melyek megőrzik az épület építészeti értékekét is.
  2. Padlásfödém szerkezet hőszigetelése 22 cm vastag ásványgyapot hőszigetelő rendszerrel, összesen 1695,9 m2-en
  3. Lapostető szerkezetek hőszigetelése 20 cm vastag EPS hőszigetelő rendszerrel, összesen 80,9 m2-en

A korszerűsítése eredménye: Az energiahatékonyság növelésével, az energiafelhasználás csökkentésével az önkormányzat üzemeltetési költségei csökkenek, környezeti állapot megőrzése.A projekt keretében vállalt indikátorok teljesülnek a fejlesztésnek köszönhetően.

 

 

2018 decemberében a Városházán dolgozók – mint az energetikai beruházással érintett épület(ek) állandó használói – oktatásban részesültek az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, valamint a beruházás környezeti hozadékairól az épületenergetikában jártas szakértő előadása során.

 

Képzési Anyag                             Részvételi Oklevél

 

ZÁRÓSAJTÓKÖZLEMÉNY