Nyugdíjas találkozót szervezett a RAFI

A RAFI Hungária Kft., az 1908-ban alapított németországi RAFI vállalat leányvállalata napjainkban Mezőtúr legtöbb embert, közel ötszáz főt foglalkoztató vállalkozása a magánszektorban.

Az 1991. április 17. óta működő cég a kezdetekben öt fővel indult Barna István, Barna László és Papp Ferenc alapításával. A több mint három évtizede sikeres vállalat később teljes egészében német tulajdonba került. A RAFI elektromechanikai és elektronikus HMI termékeket gyárt, korunk csúcstechnológiájával dolgozva. Az egy éve a céghez csatlakozott Bene Zsolt ügyvezető igazgató elmondta, a Mezőtúron készült alkatrészek a világ minden tájára elkerülnek. Felhasználásuk sokrétű és változatos. Ezek közé tartoznak többek között a mérő- és vezérlőrendszerek, a műszaki és kereskedelmi termékek és orvostechnikai eszközök, valamint az autóiparban használt vezérlőberendezések, ipari robotok.

A számos műszaki szakembert és mérnököt is foglalkoztató cég nem feledkezett meg azokról, akik a kezdeti években munkájukkal, szakértelmükkel hozzájárultak a RAFI mai sikeréhez és október 6-án nyugdíjas találkozót szervezett.

Bene Zsolt ügyvezető igazgató kifejtette, örül neki, hogy visszatérve a régi hagyományokhoz, ismét sikerült megrendezni a rendezvényt, hiszen, mint kiemelte, több mint száztíz nyugdíjast ünnepelhet már a RAFI. A nyugdíjas találkozón való részvételre közel hetvenen jelentkeztek. Mesélve a jelenlegi célokról, elképzelésekről határozottan kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben a munkaerő megtartása érdekében jelentős változáson essen át a cég. Cél, hogy a szakembereknek hosszú távon munkahelyet teremtsenek és biztos megélhetést ez által a családjuk részére.

Barna László alapító, nyugalmazott gazdasági igazgató „égig érő szeretettel” köszöntötte a cég ebédlőjében a találkozóra érkezőket. Mint elmondta, 2011 decembere óta nyugdíjas és ez idő alatt sokszor szívesen részt vett volna hasonló rendezvényen a régi kollégákkal, így különösen hálás Bene Zsolt ügyvezető igazgatónak és csapatának, hogy az alkalmat megszervezték.

Humoros, közvetlen emlékidézése közben sort kerített némi szomorúságra is. Felolvasta azoknak a munkatársaknak a nevét, akik elhunytak az utóbbi években. Rájuk egy perces néma csenddel, felállva gondoltak vissza. Az eltávozottak listáján szerepelt a három alapító tag közül kettő: Barna István és Papp Ferenc is. Utóbbival húsz évig vezették együtt sikerre a céget. Majd felidézte az első csarnok építését 1996-ban, azokat az időket, amikor újdonság volt, hogy Mezőtúron ipari üzem jöhetett létre.

„Ti, akik ma itt vagytok, nagyon sokat tettek azért, hogy ez a cég létrejöjjön és megmaradjon”– emelte ki a jelenlévőknek. „Nagyon szépen köszönök mindenkinek mindent, legfőképp, hogy voltatok, vagytok és legyetek is még sokáig egészségben!”– zárta gondolatait.

A résztvevőket ezután csarnokbejárásra invitálták, ahol megismerhették a gyárban alkalmazott legújabb technológiákat. Majd a program a Szőlőfürt Vendéglőben folytatódott, ahol a vacsora mellett többek között képvetítéssel folytatták a közös emlékezést és a tartalmas együttlétet.

Bene Zsolt ügyvezető igazgató elmondta, a hagyományt újraélesztve ezen túl rendszeres időközönként szeretnének hasonló találkozókat szervezni.

Kakuk Móni