Mezőtúri Alkotó Pedagógusok kiállítása nyílt meg

Dr. Siposné Varga Ildikó kereste meg a Közösségi Ház munkatársait azzal az ötlettel, miszerint jó lenne egy alkalmat teremteni arra, hogy a városban élő pedagógusok alkotásaikon keresztül bemutatkozhassanak.

Az elgondolást hamar tett követte, elkészültek a meghívók, plakátok, körlevelek a város oktatási-nevelési intézményeinek dolgozói felé. Majd sorban érkeztek az alkotások a Közösségi Házba. A felvetés olyan népszerűnek bizonyult, hogy ki kellett nyitni egy külön termet, ahol gyűlhettek a festmények, szobrok, gobelinek és más kézzel készült művek. Majd a kiállítási anyag felrendezése igazi közösségi házas csapatmunkává alakult, hiszen nagyon különböző produktumokat kellett egy egységes látképpé alakítani a jurta terem falain. Ebben a pár napban nem volt érdekes, ki készít egyébként máskor riportokat, ki intézi a fellépőkkel a szerződéseket, vagy épp ki az, aki a közösségi klubok mindennapjait segíti… mindenki azért dolgozott, hogy létrejöhessen a kiállítás.

A megnyitón, október 28-án dr. Siposné Varga Ildikó kiemelte, ahogy végignézte az alkotásokat, a munkákból nem csak a szeretet áradt felé, hanem a pedagógusok személyisége is visszaköszönt. Hozzátette, reményei szerint, amikor ezt a kiállítást megnézik a tisztelt érdeklődők, szülők, gyerekek, nagyszülők, látni fogják, hogy micsoda értékeket rejtenek a pedagógusok a tarsolyukban. Kihangsúlyozta, szeretné, ha hagyománya lenne a kiállításnak.

Sipos Sarolta lenyűgöző zongorajátéka után a kiállítást Salánki Anikó író, pedagógus nyitotta meg. Ha itt körülnézünk, színes kavalkád tárul a szemünk elé, egy sokszínű, gyönyörű világ- állapította meg meghatottan. Majd külön kiterjedt a figyelme a bemutatott technikákra, kiemeltképp a tűzzománcra, amigurumira, gobleinre, amikkel kapcsolatban érdekességeket is megosztott és ajánlotta, hogy minél többen tekintsék meg a rendkívüli tárlatot.

Kiállítók: Mucza Kálmán, Madarászné Marosi Edina, Mihalináné Lipták Judit, Lévai Magdolna, Soltész-Csurgó Katalin, Gyuricskóné Horváth Ágnes, Kovácsné Doba Ágnes, Aranyné Székely Gyöngyi, Pusztai Katalin, dr. Siposné Varga Ildikó, Laouesné Csíkos Ilona, Bense Zsófia, Hodálik Brigitta, Kötél Mónika, Karászekné Végh Judit, Nagy Viktória, Varjú-Batki Rita, Fitos Katalin, Sipos-Vajda Edit, Skultéti Éva, Fekete Gáborné Éva, Karsai Krisztina, Kovácsné Soltész Mária, Salánki Anikó.

A kiállítás november 18-ig nyitvatartási időben megtekinthető a Közösségi Ház jurta termében (5400 Mezőtúr, Szabadság tér 17.).

Kakuk Móni
Fotó: Jenei József