Mafc Öregfiúk – Fradi Öregfiúk 3:3

Mafc Öregfiúk – Fradi Öregfiúk 3:3

Egy nem mindennapi rangadót láthatott a football kedvelő közönség február 19-én a Városi Sportcentrum csarnokában.

A TOP-7.1.1-16- H – ESZA-2020-01698-as azonosítószámú, Túri Focifesztivál elnevezésű nyertes pályázaton belül a Mezőtúri AFC Spartacus Sport Egyesület, mint nyertes pályázó Öregfiúk Sportnapot szervezett.

Az egyesület a helyi hagyományok, kulturális értékek, tudományos ismeretanyag átadását szolgáló oktatási-nevelési, ismeretterjesztési programokra nyert pályázatot. A projektben a sport szeretetére, az egészséges életmód kialakítására szeretnék ösztönözni a város lakosságát, a város legnépszerűbb sportága, a futballon keresztül.

A megnyitóban Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere, a Mezőtúri AFC Spartacus Sport Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és a meghívott csapatot. Kiemelte, hogy Mezőtúrnak a Ferencvároshoz kötődése is van, 1973-ban és 1980-ban Magyar Kupa mérkőzést játszott az akkori Honvéd Szabó Lajos SE a Fradi csapatával.

Polgármester úr után Bánki József a Fradi Öregfiúk csapatának képviselője, szervezője szólt a közönséghez. Elmondta, hogy számára különleges hely Mezőtúr, hiszen 1984-ben itt volt katona. Nagyon megtisztelőnek érezték azt a szeretetteljes fogadtatást, amelyben a Mezőtúriak részesítették őket.

E napon a generációk is találkozhattak egymással. Lantai Laura felkészítésével a Szent István Katolikus Általános Iskola tánccsoportja is bemutatkozott a Fradi Suli Program keretében. A csoport a programhoz való csatlakozással résztvehet Európa-liga mérkőzéseken és találkozhatnak jelenleg is aktív sportolókkal.

Őket követően megismerhettük a rangadó részvevőit. Az ellenfél Ferencváros Öregfiúk csapatát Bánki József mutatta be. Pályára lépett: Bácskai János, Vékony János, Keller József, Józsi György, Takács László, Zoran Kuntić, Nyilas Elek, Solti Zoltán, Völgyi Dániel, Bojan Lazić, Fischer Pál, Mucha József vezetésével. A Fradi delegációja szóróanyagokkal és kisebb ajándékokkal érkezett a gálamérkőzésre.

Az ez alkalomra összeállt MAFC Öregfiúk csapatában láthattuk: Erdősi Gyulát, Tőke Imrét, Szabó Istvánt, Forgács Lászlót, Liszkai Zoltánt, Bontovics Lászlót, Farkas Zoltánt, Máté Sándort, Szőke Milánt, Nagy Gábort, Kinyik Zoltánt, Tanács Zoltánt, Sólyom Viktort, Juhász Mihályt, Csanálosi Miklóst, Török Csabát és Muzsai Róbertet. A játékosok korábban mind Mezőtúron igazolt labdarúgók voltak.

A mérkőzés előtt a jelenlévők 1 perces gyászszünettel emlékeztek Fenyvesi Mátéra, 76-szoros válogatott labdarúgóra, a Fradi örökös bajnokára, EB bronzérmes labdarúgójára, aki elnökként is szolgálta a klubját.

Majd Kiss Attila játékvezetésével megkezdődött a 2-szer 25 perces rangadó. A bravúros cselekkel, gólhelyzetekkel és gólokkal tarkított  futam végeredménye Mafc Öregfiúk – Fradi Öregfiúk 3:3. Gratulálunk mindkét csapatnak.

A mérkőzést követően Mucha József egykori válogatott labdarúgó, edző és Bánki József élménybeszámolóját hallgathatta meg a közönség, ahol lehetőség volt kérdések megfogalmazására is, melyeket a két előadó örömmel válaszolt meg.

A jelenlévőknek lehetőségük nyílt a közös beszélgetésekre, fotózásokra. Úgy hiszem, hogy az, aki kilátogatott a Városi Sportcentrumba élményekben gazdagon térhetett haza. Vissza nem térő alkalom volt ezt a gálamérkőzést városunkban megtekinteni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Bodor Márti

A Mezőtúri AFC felnőtt labdarúgóinak hazai mérkőzései:

02.26. 14:30 Mezőtúr – Kunszentmárton

03.12. 15:00 Mezőtúr – Szajol

04.03. 16:00 Mezőtúr – Kisújszállás

04.16. 16:00 Mezőtúr – Jánoshida

04.30. 16:30 Mezőtúr – Rákóczifalva

05.15. 17:00 Mezőtúr – Kunhegyes

05.28. 17:00 Mezőtúr – Jászfényszaru