Jubileumi kiállítás

A Népi Díszítőművészeti Szakkör idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját, ebből az alkalomból október 23-án jubileumi kiállítás nyílt a Közösségi Ház nagytermében. Több mint húsz kiállító munkái láthatóak a tárlaton.

A nemzeti ünnepünkön megtartott eseményen elsőként a Vadvirág Népdalkör jászsági népdalcsokorral köszöntötte a megjelenteket, majd Berczeliné Boldog Mária gondolatait hallgathatta meg a közönség. Beszédében kiemelte a magyar hímző kultúra gazdagságát és a hagyományápolás fontosságáról is szót ejtett.
Ezután Patkós Éva városi képviselő, az Ügyrendi Bizottság elnöke Mezőtúr Város Önkormányzata nevében, Bodor Márta művelődésszervező pedig a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. nevében köszöntötte az ünneplő Szakkör tagjait. Ezt követően a környékbeli településekről meghívottak mondták el jókívánságaikat a mezőtúri hímzőknek. A program emléklap – és virág átadással folytatódott, ahol megköszönték a kiállítók kreativitását.
A tárlaton a jelenlegi és a régi szakköri tagok munkái láthatóak . A kiállítás november 24-ig látogatható a Közösségi Ház nyitvatartási ideje alatt.