Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt.
Mezőtúr Város Önkormányzata a forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából tartott városi megemlékezést október 23-án.

Az eseményen a Mezőtúri Járás Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Század díszőrséget állított fel, majd  a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma 12. c és 9.a osztálya adott műsort. Az előadásban történelmi visszaemlékezésekből, korabeli újságcikkekből és Rákosi Mátyás egyik beszédéből hallhatott részleteket az emlékező közönség, továbbá záró versként Márai Sándor költeménye hangzott el.
A műsort követően Majoros Gergely a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója mondott emlékező beszédet, melyben kitért nemzeti ünnepünk jelentőségére.
A megemlékezés az 1956-os emlékműnél a kegyelet és az emlékezés virágainak elhelyezésével zárult, ezt követően a városi díjak és kitüntetések átadására került sor a Városháza dísztermében.