Jubileumi családi nap

 

Szeptember 20-án az FF Fémfeldolgozó Zrt. egy családi nappal egybekötött születésnapot tartott a cég parkolójában. Az esemény apropóját a Rév és Társai Cégcsoport 30. és az FF Fémfeldolgozó Zrt. 70. születésnapja adta.

A rendezvényre meghívást kaptak a jelenlegi munkavállalók, a Rév és Társai Cégcsoport minden ágazata és annak kollektívája, természetesen családjaikkal együtt. A szervezők igyekeztek ez alkalomból minden igényt kielégíteni.

A programot Papp Vera a fémfeldolgozó munkatársa nyitotta meg egy dallal, majd Rév András elnök vezérigazgató, tulajdonos szólt a megjelentekhez. Elmondta, hogy családi napot minden második évben szervez a cég, ezt kötötték egybe 2019-ben egy páros jubileummal. A Fémfeldolgozót 1949-ben alapították Budapesten, akkor kisiparosok, mint szövetkezet hozták létre. Majd a 60-as években került a gyártás Mezőtúrra, ahol azóta is folyik a termelés.

Jelenleg a Fémfeldolgozó a Rév és Társai Cégcsoport része, amely 1989-ben került megalapításra. A szervezők úgy gondolták, hogy a testvércégeket egy közös családi napon ünneplik meg.

Rév András a Mezőtúri Városi Televízió kérdésére elmondta, hogy a Fémfeldolgozó elsősorban rozsdamentes acélok feldolgozásával foglalkozik. Öt évvel ezelőttig elsősorban német cégek számára szállítottak gasztrotechnikai és kórházi-, egészségügyi területekre félkész berendezéseket. 2016-2017-ben egy nagyobb változás történt; egy német cég egyik üzletágát – a kórházi bútorgyártást – megvásárolták. Ennek hatására már saját termékeket is gyártanak, amelyeket Mezőtúrról exportálnak az egész világra. A Fémfeldolgozón kívül, a cégcsoporton belül van egy Rév és Társai Gázipari Kereskedelmi Kft., amely Csongrádon és Budapesten gázpalackok kereskedelmével és annak a felújításával foglalkozik, valamint több kisebb cég is működik a cégcsoporton belül. Rév András a siker kulcsának az eredményességet jelölte meg, valamint, hogy mindig növekvő árbevételt tudnak elérni.

A tulajdonos után Komlósi Attila műszaki vezérigazgató köszöntötte a jelenlévőket. A Városi Televízió kérdésére elmondta, hogy a családi napok alkalmával mondanak köszönetet a munkavállalóknak, azért, hogy lelkiismereten dolgoznak a cég sikerének érdekében. Az elmúlt években városunkban számos fejlesztés valósult meg, több száz milliós értékben. Ennek egy része állami támogatásból, egy nagyobb része a tulajdonos által rendelkezésre bocsátott anyagi eszközökből jöhetett létre. Új technológiák kerültek letelepítésre, régi technológiák újultak meg; cél volt, hogy a növekvő bérek mellett a hatékonyságot is tudják növelni a versenyképesség megtartása mellett.

Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere is megtisztelte az eseményt, aki köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy az önkormányzat büszke a cég által elért eredményekre. Polgármester úr egy emléklappal köszöntötte a születésnapos céget és a további jó kapcsolatról, támogatásukról biztosította a tulajdonost.

A köszöntőket követően különböző színpadi programok vették kezdetüket. Elsőként a Dalma Dance Club táncosai mutatkoztak be, majd Herbály András bűvölte el a közönséget. Később Pécsi Annamária és csapata mozgatta át vállalkozó szellemű érdeklődőket. A korábban meghirdetett 3 darab nagy értékű tombolatárgyat Mr. Rick városunk elismert előadója húzta ki, majd természetesen felcsendültek a közismert slágerek is. A délutánt a Fémfeldolgozó munkatársa, Lovas Róbert, azaz DJ. Majdnemretro és társa DJ. KisJoe zenés szettje zárta.

A színpadi programok mellett számos kísérő eseményt is biztosított a házigazda cég. Több csoportban indult gyárlátogatás a délután folyamán, ahol a családtagok is betekintést nyerhettek a napi munkába. A Fémfeldolgozó munkatársa, Fórizs István elhozta bemutató jelleggel drónjait és repülőit, amelyet a közönség kedvére megcsodálhatott. A gyermekek ez alkalomból főszerepet kaptak, hiszen az ő szórakoztatásukra is odafigyelt a szervező csapat. A helyszínen ingyenes légvárat, trambulint, fakörhintát, arcfestést biztosítottak, valamint cirkuszos fajátékokat és buborékjátszót. Mindemellett lufikat, fagyit és nyalókákat kaptak ajándékba, és a gyárlátogatás is tartogatott egy kis meglepetést. Az azon résztvevő gyerekek a cég lézergépén, rozsdamentes anyagból készült tolltartót is haza vihettek.

A büfé szolgáltatásait térítésmentesen vehette igénybe minden jelenlévő. Három különböző ételből választhattak a meghívottak, birka-, vagy sertéspörköltből, illetve a gyerekeknek dino menü volt a választékon.

A délután folyamán közel 500 fő érezhette jól magát. A cég parkolója egy rendezvénytérré alakult, ahol külön figyelmet szenteltek a dekorációra. A születésnapos cég logójának színében lufik díszítették a teret, amely színek visszaköszöntek a színpadi dekorációban is.

A nagyszabású eseményről mindenki elégedetten térhetett haza.

Szerkesztőségünk nevében is szívből gratulálunk a Rév és Társai Cégcsoportnak, valamint az FF Fémfeldolgozó Zrt.-nek. Munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

Bodor Márti