P.Mobil nagykoncert

Mezőtúr város Önkormányzata sikerrel vett részt KKETTKK-SZK-P0062 azonosítószámú, „”Az úton menj tovább, ne nézz vissza már” – P.Mobil nagykoncert Mezőtúron” című pályázaton. A Szabadságkoncert pályázati program döntéshozó testülete elfogadta pályázatunkat, így köszönthettük Önöket Mezőtúron egy P.Mobil koncerten.

A P.Mobil együttes az 1970-1980-as években a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározójává vált. A zenekar a hetvenes években végig a „föld alá szorítva”, a margón dolgozott. Konok fejjel öntörvényű, divatoktól független járták útjukat. A P.Mobil 10 éven át őrizte fogcsikorgató elszántsággal azt a lázadó szellemet, amely a zenekart elindította a pályán. A közönség rajongott értük. A divatot követő, kompromisszumokra hajló zenekarok sorra elhúztak mellettük, s zenei–színpadi munkásságuk is olyan forrássá vált, amelyben több új zenekar is megmerítette korsóját. Dalaik, szövegmotívumaik, színpadi ötleteik jó néhány más együttes koncertjein visszaköszöntek.

Schuster Lóránt alapítótól származik a magyar rockrajongók körében elterjedt szállóige: „A rock örök és elpusztíthatatlan!”

Nagy örömünkre igen sokan kilátogattak a Városi Oktatási Centrum parkjába, ezzel a koncerttel méltóképpen zárhattuk a szabadtéri programok sorát.

Bodor Márti