Hajrá, meseírók!

Hajrá, meseírók!

A Közösségi Ház karácsonyi meseíró pályázatának eredményhirdetésére a negyedik adventi hétvége szombati délutánján került sor a színpadi zenei program megkezdése előtt. A zsűrinek a mesék értékelése során nem volt egyszerű feladata, hiszen nem csak Mezőtúrról, vidékről is érkeztek be színvonalas pályaművek, így hosszú tanácskozás előzte meg a végleges helyezetti listát.

Felnőtt kategória: Különdíj: Busi Gyöngyi – Karácsonyi kívánság, III. hely: Dorogházi Krisztina – A karácsonyi mézeskalács, II.  hely: Keresztes Károly – Karácsonyi gyógyulás, I. hely: Vargáné Szűcs Ágnes – A szeret hangja.

Általános Iskola felsős korcsoport: Különdíj: Madura Lili – Nem várt csoda, III. hely: Kézsmárki Hanna – Szarv-töréses baleset, II.  hely: Vékony Vivien Virág – Bomi és Momi kalandja, I. hely:  Papp Vivien Kitti – Karácsonyi kívánság

Általános Iskola alsós korcsoport: Különdíj: Balázs István – Télapó segédje, Különdíj: Kiss Emma Melinda – A Mikulás és a nagy baj, III. hely: Szabó Luca – Karácsonyi Meglepetés, II.  hely: Nagy Blanka Antónia – Karácsony egy új családtaggal, I. hely: Guth Bianka Emma – Láma.hu.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek, hiszen minden fantázia vagy gondolat nyomán született betű értéket hordoz. Reméljük továbbra is tollat ragadnak, vagy billentyűzet elé ülnek a versenyben induló meseírók, ha felfedeznek a világban valamit, amit az ő egyedi szemüvegükön keresztül másoknak is megmutatnának. Az író is pillanatot örökít meg, akárcsak a fényképész, s ha jól teszi ezt, a leírt szöveg mozgó képkockákként, filmként jelenik meg az olvasó képzeletében. Nem csak az író alkot- az olvasó is ez által, és olykor ez az agymunka tántorít el a zajló hétköznapokban a könyv kinyitásától sok leterhelt gyermeket és felnőttet, és terel el inkább a közösségi oldalak, web áruházak böngészése felé. Pedig ahogy Vámos Miklós fogalmaz, ahány jó könyvet olvasunk, annál több életünk lesz.  

Kakuk Móni