Flower Power! Bejárja a világot Rácz Margaréta quilt alkotása

A Flower Power vándorkiállítása közel 400 európai alkotó munkáját tömöríti, ami két-három éven keresztül, vándorkiállításként látható majd a világ számos pontján.

Az EQA célkitűzése a nagyszabású kiállítás megszervezésével az, hogy határokon, kultúrákon és nyelveken átívelően terjessze és népszerűsítse a foltvarrást. Az új 2023-as pályázatban a résztvevők vizuálisan kapcsolatot teremthetnek egymással a Facebookon és más médiumokon keresztül. A vándorkiállítás névadója az 1960-as évekbeli hippi mozgalom, amit sokszor a Flower Power kifejezéssel írnak le, illetve ehhez kapcsolódik, hogy a virágok számtalan szépsége sokféleképpen értelmezhetőek és mutathatók be.

Rácz Margaréta mezőtúri foltvarró egy virágdíszes női arccal pályázott sikerrel, melyet quilt technikával varrt meg. – Polyák Ildikónak köszönhetem, hogy merítettem a pályázat beadásához a bátorságot és nagy öröm, hogy beválogatták és részt vehet az alkotásom a világjáró kiállításon– számolt be az örömhírről Rácz Margaréta. A színpompás textilek már meg is keztdék világhódító útjukat. A kiállítás járt Birninghamban, Berlinben és augusztus végén Budapesten is.

Kakuk Móni