Eredményhirdetés – „ŐRIZZÜK MEZŐTÚR ÉRTÉKEIT” c. vetélkedő

A “Túri Felfedezők” csapata győzedelmeskedett

A Bodoki Fodor Helytörténeti Egyesület és a Települési Értéktár Bizottság közös szervezésében „ŐRIZZÜK MEZŐTÚR ÉRTÉKEIT” címmel idén is vetélkedőt hirdetettek a mezőtúri felső tagozatos diákok számára. Az általános iskolás tanulók immáron ötödik alkalommal versenyeztek a Kossuth úti Általános Iskolában.

A május 10-én megrendezett helytörténeti vetélkedőn több érdekes feladatban kellett bizonyítaniuk a három fős csapatoknak. A gyermekeknek előzetes feladatként interjút kellett készíteniük egy olyan 75 és 90 év közötti mezőtúri születésű személlyel, aki külterületi (tanyasi) általános iskolában végzett. Ezentúl egy prezentáció készítése is az előzetes projektek között szerepelt, mely keretében egy-egy szabadon választott városi értéket mutattak be a diákok. A versenyt megelőzően a csapatok ellátogattak a Draskovits Kerámiagyűjteménybe is, ahol megismerkedhettek a Badár család munkásságával és a vetélkedőn egy prezentáció keretében mutatták be a fazekasmester és családja történetét. A helyszíni feladatok között a diákoknak egy helytörténettel és értéktárral kapcsolatos totót kellett megoldaniuk, továbbá képfelismerő játékban és keresztrejtvényben is összemérték tudásukat a csapatok.
A zsűri tagjai Berczeliné Boldog Mária, a Települési Értéktár Bizottság elnöke, valamint Musulin Kornélia és Pusztai Zsolt értékelték a beérkezett munkákat és a helyszíni feladatokat.
A versenyen Református Kollégium “Túri Felfedezők” csapata (Gonda Zoltán, Hock Dániel, Bíró Levente) győzedelmeskedett. A gyermekeket Malatyinszky Zita készítette fel a vetélkedőre.
A dobogó második fokára a Kossuth Lajos Általános Iskola “Túri Trió” csapata (Tömösközi Zsófia, Kovács Tímea és Lakatos Anikó) állhatott fel, akiket Kecse Krisztina készített fel, míg a verseny harmadik helyezettje Rákóczi Úti Általános Iskola “Mezeiek” csapata (Fazekas Flóra, Hajdú Hédi, Lénárt Levente) lett. A negyedik helyet a Rákóczi Úti Általános Iskola “Túri Perecek” csapata (Fazekas Anna, Majoros Zsuzsanna, Pongrácz Eszter). Mindkét csapatot Dr. Siposné Varga Ildikó készítette fel a vetélkedőre.
Az elért eredményekhez szívből gratulálunk mindenkinek.