Tanévzáró – Leg a Láb Alapfokú

Lezárta tanévét a Leg a láb Alapfokú Művészeti Iskola

 

A Városi Színházterem adott ez évben is otthont a Leg a láb Alapfokú Művészeti Iskola vizsga-előadásának 2019. május 27-én.

Nagy izgalommal várták a néptáncos gyermekek a hétfőt délután, hiszen a 2018/2019-es tanévet is egy önálló vizsgaműsorral koronázták meg. A vizsgadrukk a gyermekekről átragadt a szülőkre, barátokra, akik a közönség soraiból tapssal biztatták a kis táncosokat.

Az eseményt a Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola “Még nincs kész” című produkciója indította, majd Batta Attila Viktor alpolgármester úr szólt a megjelentekhez és nyitotta meg a rendezvényt. Ezután a Mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tagintézmény-vezetője, Lovasné Török Katalin köszöntötte a megjelenteket.

A programban fellépett a Rákóczi úti Általános Iskola 1-2 osztálya Polgári és ugrós táncával, az iskola 4. osztálya Bodrogközi lóvásár című produkciójával, az Újvárosi Általános Iskola 1-8. osztályos diákjai Életút című műsorszámával. A táncokat betanították Baracsi-Mozsár Mónika és Ökrös Dániel.

A programok sorát színesítette a a Mongol-Agrár Zrt. Népdalköre Seres Attiláné vezetésével, akik a Csider István által összeállított Szatmári csokorral érkeztek, illet a Kis-Cirkalom is elhozta Alszik a csősz című összeállítását.

Szabó Csaba a Művészeti Iskola igazgatója az intézmény minden támogatójának, segítőjének egy kis ajándékkal köszönte meg az egész éves munkáját, valamint ismertette az ez évi eredményeket.

Bodor Márti