De nehéz az iskolatáska…

Elkezdődött a 2023/2024-es tanév szeptember 1-jén, pénteken a mezőtúri oktatási intézményekben is. Idén is minden általános és középiskolás diák ingyen kapta meg a tankönyveket, viszont a tanszerek és írószerek ára emelkedett a tavalyi évhez képest.

Mezőtúron összesen 2136 diák kezdte meg ősszel a tanévet.

A Szent István Katolikus Általános Iskola 8 osztályban 234 fő diák, a Rákóczi Úti Általános Iskola 17 osztályában 313 fő tanuló, a Kossuth Lajos Általános Iskola 15 osztályában 345 fő tanuló, a mesterszállási tagintézmény 1-4. összevont osztályában 21 fő kisdiák kezdte meg tanulmányait.

Az Újvárosi Általános Iskola az előző tanév végén bezárt, így idén sok év után nem csengettek be az osztálytermekben szeptember 1-jén, üresek a padok és nem hangos a gyermekzsivajtól az iskola udvara sem.

A Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégiumban nappali tagozaton, 19 osztályban 430 fő tanulóval staroltak, a Karcagi SzC Mezőtúri Szakképző Iskola és Kollégium 9 osztályában pedig 145 fő tanulóval indítottak. A Mezőtúri Református Kollégium 16 osztályban 370 fő tanuló kezdte meg tanulmányait, a Református Kollégium Általános Iskolája 14 osztályban 278 fő tanuló rajtolt el.

Minden diáknak sok sikert és szép eredményeket kívánunk!

Kakuk Móni