Az Országos Bajnokságon is remekeltek a mezőtúri lovasok

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős Szakága 2022. október 21-23 között rendezte meg Budapesten, a Nemzeti Lovarda – Tattersall-ban a szakág II. Szabadidős Szuperdöntő –  The Epic Finale-ját, amelyre rekordszámú, 1500 nevezés érkezett és az ország legjobb lovasai, lovai, edzői és lovardái versengtek az országos bajnoki címért.

Mezőtúrról 4 lovas vett részt a bajnoki küzdelemben, a Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület igazolt sportolóiként. A remek egyéni eredmények mellett kitűnik egy másik fantasztikus helyezés. Az országos rangsoron, amit a lovardák esetében állítanak fel, immáron a harmadik a Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület örményesi lovardája 20 saját lovával és elszánt lovasaival. A népszerű lovardában futószáras edzések, osztályos edzések és egyéni felkészülések is zajlanak. Az Országos Bajnokságra Csilló Balázs edző készítette fel az ugró mezőny lovasait, a másik, ügyességi kategóriában indulókat Monokiné Fórizs Beatrix edző, a lovarda tulajdonosa trenírozta.

Monokiné Fórizs Beatrix elmondta, egész évben készültek a megmérettetésre. Egyre nehezedő versenyekre regisztráltak, ahol új versenyző társakkal, új helyszínekkel találkozhattak.  Sok edzés van mögöttük, amit nem csak a lovaknak, de a gyerekeknek is bírni kellett testileg és lelkileg is. Az Országos Bajnokság nagyon kimerítő volt számukra, de boldogok és büszkék a szép eredmények miatt. Érdekesség, hogy Murányi Mónika és Lajter Lara Julianna ebben az évben kezdték a versenyzést, Vetési Virág pedig először indult saját, Dalia nevű lovával. Szabó Flóra már a tavalyi évben is indult, így tudta, milyen erős a mezőny. Tudatosan és keményen készült a versenyre.

LAJTER LARA JULIANNA:

Lajter Lara Julianna, a napi versenyszámokban versenyezve ügyességi kezdő 10 év alatti kategóriában, 60 indulóból 17. helyen végzett Csengő nyergében és 24. helyen Kincsem nyergében.

VETÉSI VIRÁG:

Vetési Virág, Market-place Dalia nyergében Díjugratás 50-60 cm kategóriában a 13 év alatti korosztály Országos Bajnoki 6. helyezettje lett.

Marketplace Dalia nyergében Díjugratás 70-80 cm kategóriában a 13 év alatti korosztályban, az országos bajnoki verseny mellett a napi versenyszámban indulva 13. és 14. helyen végzett.

MURÁNYI MÓNIKA:

Murányi Mónika, Sába nyergében Ügyességi haladó 15 év feletti kategóriában Országos Bajnoki 3. helyezést ért el.

Sába nyergében ügyességi nehéz kategóriában az országos bajnoki verseny mellett a napi versenyszámban indulva 10. helyen ért célba, ügyességi haladó kategóriában 4. helyen és 9. helyen ért célba.

SZABÓ FLÓRA:

Szabó Flóra, Csengő nyergében Ügyességi kezdő 10 év alatti kategóriában, 60 indulóból Országos Bajnoki 5. helyezett, Ügyességi haladó 10 év alatti kategóriában Országos Bajnoki 6. helyezett lett.

Az országos bajnoki verseny mellett Sári nyergében, a napi versenyszámokban indulva 60 versenyzőből Ügyességi kezdő kategóriában 2. hely, Ügyességi haladó kategóriában 4. hely.

Az eredményekhez szívből gratulálunk!

Kakuk Móni