Hírek a Centerpályáról

A Mezőtúr és Vidéke hasábjain néhány lapszámmal ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy a Mezőtúri AFC felnőtt férfi labdarúgóink is megkezdték a szezont. S bár több lelki sebbel álltak pályára focistáink, szépen meneteltek felfelé a tabellán. Beszámolónk megjelenésekor a Kenderesi VSE csapatát várták a Városi Sportcentrumba a mieink szeptember 25-én. A kenderesi gólra akkor Pesti Zoltán felelt a 72. percben, mellyel a mérkőzés végeredménye 1-1 lett.

A 7. fordulóban Kisújszállásra látogatott csapatunk, ahol az ellenfél 1 gólja is elég volt a győzelemhez. Kumánia Kisújszállás – Mezőtúri AFC 1-0. Egy héttel később Jászárokszállás csapata, a JVSE Rosenberger lépett a mezőtúri pályára. A rivális gólra mindkét esetben érkezett válasz, így Kántor Lajos és Pesti Zoltán találatával 2-2-vel zártuk a 8. fordulót.

Október 16-án ismét bezsebelhette csapatunk a három pontot. A Jánoshida SE együttese fogadta a mieinket. A hazaiak már a 9. percben megszerezték a vezetést, de végül Rentler Milán 2 és Debreczeni Milán 1 góljával 1-3-as végeredmény született. Október 30-án a Jászberény FC-t fogadta Mezőtúr. A hazai csapat számára ez a mérkőzés is különleges jelentőséggel bírt, hiszen Kormos László csapattárs, sportcsaládtag ezen a találkozón fejezte be aktív pályafutását. Laci Túrkevéről elkerülve a DVSC akadémiáján szerezte meg a fontos alapokat, majd már 18 évesen NB III-ban szerepelt, Túrkevén. Ezután elkerült Kecskemétre NB II-be, majd 10 alkalommal NB I-ben is szerepelt. Kecskemét után játszott Szolnokon, Vecsésen, Baján, Cegléden, Balmazújvárosban, Gyulán, majd 2017. januárjában érkezett a MAFC-hoz. Megye I-es gólkirály és a mezőtúri csapat legjobbjaként az elért eredmények fő letéteményese. A csapat minden tagja a legjobbakat kívánja Kormos Lászlónak.

A búcsú mérkőzés végeredménye Mezőtúri AFC 8 – Jászberény FC 0. Gólszerzők: Nagy Csongor Attila: 2, Patkós Péter: 2, Debreczeni Milán: 1, Pesti Zoltán: 1, Rentler Milán: 1, Bojtok Balázs: 1. Ezzel a Mezőtúri AFC visszakerült a 16 szereplős tabella 6. helyére. November 5-én Tószegre, majd november 12-én Szajolra utazik az együttes, hazai pályán pedig november 19-én 13:30-tól mérkőzik a Rákóczifalva SE  csapatával.

Bodor Márti