Átadták a Fóti utcai idősek napközi otthonát

Október 27-én ünnepélyes keretek között átadásra került a Fóti utcai idősek napközi otthona Mezőtúron.

Mezőtúr Város Önkormányzata 2021-ben nyert 166 millió Ft vissza nem térítendő támogatást az elképzelés megvalósítására, melynek köszönhetően a Fóti utca 168. szám alatt (a volt tüdőgondozó helyén) megépülhetett egy újabb, az idősek napközi ellátását segítő létesítmény. A projekt befejezéséhez szükség volt forrásráemelésre és Mezőtúr Város Önkormányzatának saját forrására is. A beruházás következtében modern, a mai kor energetikai igényeinek megfelelő épületben tudja majd biztosítani a város 30 idős, illetve rászoruló mezőtúri polgár nappali ellátását. A teljes egészében akadálymentes ingatlan kialakítása mellett megvalósult a zöld terület megőrzése és rendezése, valamint az épület berendezéseinek a beszerzése is.

Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, Szűcs Dániel, Mezőtúr város polgármestere is. Az alkalom apropójából a helyi nyugdíjas klubok tagjai kedves műsorral készültek.

Szűcs Dániel polgármester kiemelte, a beruházással 120 főre emelkedett azon idősek és fogyatékossággal élők száma, akik nappali ellátásban részesülhetnek Mezőtúron.

Kakuk Móni

Fotó: Jenei József