Több szeme lesz Mezőtúrnak

Illegális szemétlerakás és rongálás közterületen. Több közös nevező is van, ami összekapcsolja ezeket. Az egyik, hogy olyanok követik el, akik nemtörődömség, önzés, igénytelenség okán nem foglalkoznak sem a környezet tisztaságával, épségének megőrzésével, sem azokkal, akikkel egy városban élnek. A graffiti éppúgy rongálás, mint a hirdetőtáblák összetörése. A másik, hogy mindkettő büntetést von maga után. A büntetési tétel a pénzbírságtól akár a szabadságvesztésig terjedhet. További közös nevező, hogy mindkettő esetében segít az elkövetők megtalálásában, ha térfigyelőkamerák rögzítik a cselekményt.

Épp ezért az elmúlt hetekben megkezdődött Mezőtúron a térfigyelő kamerák modernizálása. Az új kamerák élesebb kép felvételére alkalmasak, így hatékonyabban tudják segíteni a rendőrök munkáját, akik a polgárőrséggel és a közterület felügyeleti osztály munkatársaival is szorosan együttműködnek egy-egy eset felderítése folyamán.

– Bízom benne, hogy a szakembereknek és az új kameráknak köszönhetően csökken a közeljövőben a közterületi rongálás- hangsúlyozta ki Szűcs Dániel polgármester.

Kakuk Móni

Vélemény, hozzászólás?