Tisztelt Olvasók!

Harmat Mihályné önkormányzati képviselő vagyok, a 3. választókörzet képviselője.

Az elmúlt években körzetemben megvalósult fejlesztéseket vettem sorba.

A körzetemre jellemző, hogy az utak, járdák állapotában még nagyon sok javítani való van, de az elmúlt években számos fejlesztést sikerült megvalósítani.

Az útalap feltöltésekkel sikerült több korábbi földes utcát járhatóvá tenni. Első körben a Törő Pál utca gát felőli szakaszát, majd a következő évben ennek az utcaszakasznak aszfalttal történő lezárása is megvalósult. A Korsós utca gát felőli részét, Bercsényi utcát, Hajó utcát, Bartók Béla utcát, Zenész utcát, Balogh Ádám utcát sikerült feltölteni, így ezeken az utcákon a közlekedés jóval könnyebbé vált.

Elkészült körzetemben a játszótér, mely a Bartók Béla – Komló utca kereszteződésében található és amelyet nagyon sokan szeretnek. A következő lépésben a játszóteret körbekerítettük, hogy a gyermekek biztonságosan tudjanak játszani.

A költségvetésben javaslatomra minden évben szerepelt az Alsórészen található utak közül egy-egy útalap fejlesztés. Ennek alapján a Törő Pál utca másik két szakasza, a Korsós utca másik része, az Ady Endre utca földes része, a Jókai utca, a Gábor Áron utca és a Szalma utca kapott köves feltöltést. Örömmel tölt el, hogy az Újváros mellett a mi városrészünk tudott a legjobban fejlődni az útépítések, útfejlesztések területén az elmúlt években.

A Széna utca legrosszabb szakaszai javításra kerültek, a későbbiekben szükséges ennek az utcának a köves feltöltése, majd aszfaltozása, amelyre szintén javaslatot tettem az idei költségvetés tervezésekor, amelyet Szűcs Dániel polgármester úr is támogat.

Az elmúlt időszakban a járdák kerültek felújításra nagy számban a körzetben. További kérésünk is megvalósult, újabb térfigyelő kamerák kerültek kihelyezésére, mely növeli a közbiztonságot. A továbbiakban a kamerák telepítését szeretném továbbra is szorgalmazni, bővíteni. Kamerákat kellene kihelyezni a gát felől, a játszótérnél. Lakossági kéréseknek eleget téve József Attila utcában a lassító sziget kiépítése is megtörtént, így biztonságosabb lett a közlekedés.

A következő időszakra is több fejlesztést szorgalmazok ebben a városrészben.

A már elkészült útalapok lefedése aszfalttal rendkívül fontos lenne. Szorgalmazom, hogy a még megmaradt földutakat kőalappal lássuk el.

Szükséges a járdahálózatunk folyamatos javítása, mivel még nagyon sok helyen rossz állapotban vannak.

Kezdeményeztem, hogy a Kiss János utca – Béke utca kifordulójában domború tükröt helyezzünk el, mivel itt a közlekedés rendkívül balesetveszélyes.

Kátyúzni fogjuk a meglévő útalapokat is, de ez majd a Telekom optikai hálózatfejlesztése után következik.

A körzet szépítését, rendezettségét új szemétgyűjtők, valamint padok kihelyezésével kívánom elősegíteni.

A továbbiakban is segítséget nyújtok a Mesekert (Kiss János Úti) Óvoda fejlesztéséhez játszóhomok biztosításával. Szívesen veszek részt az óvoda által kezdeményezett ünnepségeken (Anyák napja, évzáró, Karácsony, Húsvét), amikor szívesen megajándékozom a gyermekeket és az ott dolgozókat.

Ebben az időszakban a képviselő keretemből sikerült az óvoda mosdójának a felújításában a járólapot és a csempét biztosítani. Örömmel tölt el, hogy a gyermekek rendezett, egészséges körülmények között fejlődhetnek.

A továbbiakban is kérem, hogy a körzetemben élő lakosok forduljanak hozzám bizalommal, gondjaikkal, ötleteikkel. Együtt, közösen tudjuk a felmerülő problémákat megoldani!

Harmat Mihályné