Tisztelt Lakosság! – Újraindul a háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői és fogászati alapellátás

Tájékoztatom Önöket, hogy 2020. május 04-től szigorú higiénés rendszabályok, illetve orvos szakmai alapelvek betartása mellett újraindul a háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői és fogászati alapellátás.

Személyes találkozással járó vizsgálatokra továbbra is csak a háziorvossal telefonon előre egyeztetett időpontban, telefonos konzultációt követően kerülhet sor. A rendelőbe lépéskor a háziorvos/asszisztens ellenőrzi a betegek testhőmérsékletét, a betegek között 1,5 m-es távolságot biztosítani kell. Az előjegyzés fő szabálya óránként maximum 4 beteg vizsgálata.

A háziorvosokat a korábban meghirdetett telefonszámokon tudják elérni. A gyógyszer felíratása, igazolások kiadása, keresőképtelen állomány igazolása, szociális ellátáshoz szükséges dokumentumok kiadása szintén telefonos, illetve e-mailben történő megkeresésre történik az eddigiek szerint.

A fogorvosi ellátás vonatkozásában a 06-56/550-468-as telefonszámon lehet időpontot egyeztetni. Fontos, hogy a fogászati ellátás vonatkozásában bizonyos vizsgálatok, beavatkozások előtt a SARS-CoV-2 vírus PCR vizsgálat elvégzése kötelező.

A fogorvosi ügyelet ellátási helye: Szolnok, Móra F. út 9. Az ellátás időpontja szombat, vasárnap, valamint ünnepnapokon 7:00-15:00 óráig. A rendelő elérhetősége időpont egyeztetés céljából: 06/30/586-2182.

A védőnői szolgálat a 06-56/850-560-as telefonszámon érhető el időpont egyeztetés céljából, illetve továbbra is biztosított a távkonzultáció az eddig megszokott módon. A házi gyermekorvosok tanácsadása, a védőoltások beadása, a védőnői tanácsadás, védőnői szűrővizsgálatok lebonyolítása csak a védőnővel egyeztetett időpontokban lehetséges. A védőmaszk viselése kötelező. Időpont egyeztetésre munkaidőben kerülhet sor.

 

Kérem szíves megértésüket, együttműködésüket!