Helyi Hírek, Hírek, Kiemelt hírek|

Ezúton értesítem a lakosságot, hogy Mezőtúr belterületén, valamint az üdülő övezeti területein, földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

 

A kezelés pontos időpontja: 2020. július 3. (pénteken) napján.

 

A földi szúnyoggyérítés legkorábbi kezdési időpontja: 21 óra

 

Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 04-05-én ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

 

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasoljuk összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasoljuk az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Herczeg Zsolt

polgármester

 

 

 

Close Search Window