Tájékoztatás – Adományt kapott a Kóborka Egyesület

Adományt kapott a Kóborka Egyesület

A Gál Ferenc Főiskola közösségépítő tevékenysége Mezőtúron és környékén elnevezésű projekt (EFOP – 1.3.5. 16) keretén belül adományok osztására került sor a Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete számára. A projekt célja, hogy a Mezőtúron működő kisközösségek, klubok, egyesületek találkozzanak egymással, megismerjék egymást, de kiemelt figyelmet szenteljen a társadalmi felelősségvállalásnak, és az önkéntes munkának.

– Az önkéntes munka nemcsak nekünk, mint Egyesületnek jó, hanem annak is, aki végzi azt, hiszen társadalmi jelentőségű tevékenységről beszélünk – mondta el Varga Katalin a menhely vezetője. Majd hangsúlyozta, hogy a menhelyet emberi összefogással, önkéntes munkával, adó 1%-ból, városi segítséggel, illetve jó érzésű vidéki emberek támogatásával, majd 2014-ben egy német partnerszervezet támogatásával sikerült rendbe tenniük.

Nagy örömükre szolgált Margitai Ágnes megkeresése a főiskola programjával kapcsolatban, mely keretén belül tíz új kutyaház került elhelyezésre, valamint jelentős mennyiségű kutyakonzervvel segítik a menhely működését.

­ A Gál Ferenc Főiskola sikeres pályázatának köszönhetően számtalan mezőtúri kezdeményezés valósulhatott meg – mondta köszöntő beszédében Herczeg Zsolt polgármester, aki megköszönte mindazok áldozatos munkáját, akik idejüket, energiájukat nem sajnálva. működtetik és segítik a menhelyet, valamint felhívta minden állattartó figyelmét a felelősségteljes állattartás fontosságára.

Miskolczi Adrienn

<<Megtekintés Teljes Méretben>>