RÖVIDHÍREK

A Turista Magazin riportere, Tóth Judit Mezőtúrról írt beszámolót Két keréken Mezőtúron – A városháza tornyától az árvízkapuig címmel, mely online is olvasható.

Pályázati forrásnak, valamint a vállalat saját erős beruházásának köszönhetően új gépeket, logisztikai és informatikai eszközöket vásárol és telepít az Agrohíd Kft. mezőtúri székhelyén. Fontos tudni, hogy a mezőtúri cég olyan jelentős autóipari vállalatoknak szállít be alkatrészeket, szerszámokat, mint az Audi, a Volvo vagy éppen a Bentley.

A Fagyöngy citerazenekar meghívására mezőtúriak is részt vettek a kilencedik alkalommal megrendezett marosszentkirályi citerások hétvégéjén, ahol magyarországi és erdélyi együttesek szerepeltek. Az anyaországot összesen négy csoport képviselte, Balmazújvárosból két csoport valamint Mezőtúrról szintén két együttes, a Vadvirág népdalkör és a Szivárvány citerazenekar.

A Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület két új videóval bővítette Tudtad-e című népszerű online sorozatát. Elsőként egy érdekes földrajzi tényt jártak körbe, a „47. szélességi kör” címmel, majd bemutatták a régi mezőtúri komp helyszínét a „Túlakörös” című epizódban.

Gyűjtési akciót hirdetett a mezőtúri Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület. Várják azoknak a jelentkezését, akik segítségre szorulnak és azokét is, akik adományokkal segíteni tudnak a rászorulókon.

Ársapkákat vetett ki a kormány a tojásra és a burgonyára is. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az árat a 2022. szeptember 30-i állapot szerint rögzítik legalább az év végéig. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter elmondása alapján a fõ szabály szerint olyan élelmiszerekre alkalmazzák az új árstopokat, amelyek éves alapon legalább 40 százalékkal drágultak, és előállíthatók Magyarországon.

Márton napi lámpás felvonulásokat szervezett több iskola és óvoda is Mezőtúron november 10-én és 11-én. A Márton nap megtartása évek óta egyre népszerűbb nemcsak a nevelési-oktatási intézmények, de az éttermek, szállodák körében is.

Novemberben elkezdődött a karácsonyi falu építése Szolnokon. A Kossuth téri és Hild téri Adventi Faluval együtt összesen körülbelül 60 faház kínálatából csemegézhetnek a látogatók a városban.

Mezőtúrra látogatott a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja Krzysztof Filipowicz november 11-én, ahol Szűcs Dániel polgármesterrel és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel beszélgettek a kulturális kapcsolatok erősítéséről és a lehetséges gazdasági együttműködésekről.

Kiss Ádám humorista Világvégre című stand up előadása nagy sikert aratott a mezőtúri Szabadság Mozi- és Színházteremben november 10-én.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy okányi lakos ellen. A 27 éves férfi november 13-án 1 óra körül Mezőtúr külterületén a 46-os úton közlekedett személyautóval, mikor haladása során elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, az autó megpördült és a menetiránya szerinti bal oldalon a tetejére borulva állt meg. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott – közölte a police.hu.