RÖVIDHÍREK

– Egy lakatlan túrkevei házban keletkezett tűz november 20-án. Kigyulladt egy ötven négyzetméteres, használaton kívüli családi ház Túrkevén, a Bojtor utcában. A lángok két helyiséget érintettek, melyekben összehordott szemét és egyéb berendezési tárgyak égtek. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be és az átizzott födémet bontották meg, illetve átvizsgálták az épületet, melyben senkit sem találtak- tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

– 1500 kg lisztet kapnak rászoruló mezőtúri családok és helyi szociális intézmények. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen és segítő szándékú összefogása. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében idén 869 gazdálkodótól, összesen 208222 kg búza felajánlás érkezett, ami a program kezdete óta a legmagasabb szám. A liszt egy része  közvetlenül hátrányos helyzetű gyerekekkel, családokkal foglalkozó szervezetekhez vagy a vármegyei önkormányzatokon keresztül rászoruló családokhoz jut el, a másik része pedig a határon túli magyar lakta településekre kerül- tájékoztatott Szűcs Dániel polgármester.

– Juhász Gréta tagja lett a magyar női kézilabda válogatottnak, akik részt vesznek a napokban induló svéd-dán-norvég közös rendezésű világbajnokságon. Jó formában van, hiszen november 26-án a Hollandia – Magyarország felnőtt válogatott mérkőzésen a meccs legjobb játékosának díját nyerte el.

– A Csoda-vár Óvoda november 17-én rendezte meg a „Fincogó” elnevezésű családi sportnapját.

Egy teherautóból műszaki problémák miatt nagy mennyiségű olaj folyt ki az Északi összekötő út- Túrkevei út (külterületi szakasz rész a villanytelepig) útvonalon november 28-án reggel, amely komoly balesetveszélyt jelentett, emiatt az Északi összekötő utat lezárták aznap délutánig.

Felújították az I. utca és a KSZC Mezőtúri Szakképző Iskola közötti, valamint a Rákóczi utca 3. (festékbolt) és a Hunyadi utca közötti járdaszakaszt önkormányzati forrásból.

November 22-én a Református Kollégium nyílt napot tartott a kisdiákok számára.

Szolnokon, a Kossuth téren óriási adventi koszorú nyűgözi le a karácsony rajongóit. A koszorú több, mint egy tonnás és öt fajta fenyőből készült: luc, normand, ezüst, nobilis és leylandi. 900 kg fenyő, 100 kg mahónia, borostyán, ciprusfélék kerültek rá, valamint 100 db óriás toboz, 40 méter organza anyag, és közel 150 db dísz kellett az elkészítéséhez.

Kakuk Móni