RÖVIDHÍREK

– A vád szerint, egy mezőtúri 67 éves férfi augusztusban háromszor, az esti órákban ittasan kerékpározva, nők mögé hajtott, majd hátulról a mellüket megfogdosta. A férfit szeméremsértés miatt bíróság elé állították. Próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte a törvényszék, emellett egyben elrendelte pártfogó felügyeletét.

Látványos szivárvány volt megfigyelhető az égbolton Mezőtúron és környékén szeptember 24-én.

A Zene világnapja alkalmából a Vadvirág Népdalkör és a Mongol Agrár Zrt. Népdalköre közös szervezésében népdaloktatásra várták az érdeklődőket. Az oktató Juhászné Antal Gabriella volt, a Szolnoki Népdalkör vezetője.

Szeptember 28-án egy komédia előadás várta a közönséget a Szabadság Mozi és Színházteremben az Empé produkció keretein belül „Összezárva” címmel, Fodor Zsóka és Oszvald Marika szereplésével.

Tina Turnerként kápráztatta el a zsűrit szeptember 30-án Karapancsev Kristóf, aki így bejutott a Sztárban sztár leszek televíziós show műsor döntőjébe.

A Városi Nyugdíjas Klub Idősek Világnapja alkalmából nagyszabású rendezvényt szervezett idén is szeptember 30-án a volt Főiskola épületében.

A működési engedélyre vonatkozó kérelmet is rendben találta a szakhatóság. Nyílt napot tartott a Fóti utcai idősek napközi otthonában a Fóti utca 168. szám alatt a Berettyó-Körös Többcélú Társulás október 5-én.

A babafa program idén is folytatódik. A babafa ültetésről szóló hivatalos levelet a napokban kézhez kapják azon szülők, akiknek 2022-ben született gyermekük. Szülői visszajelzések alapján az idei évtől biztosítják annak a lehetőségét is, hogy a családok a saját kertjükben ültethessék el a babafákat.

Visszatért a száraz idő, jól lehet haladni az őszi betakarítással. Ugyanakkor a kellően átnedvesedett talaj kedvező feltételeket nyújt a repce korai fejlődéséhez és az őszi kalászosok magágy előkészítéséhez is. A nagyrészt csapadékmentes időjárás folytatódik- tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A közelmúltban több online csalás is történt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.  Az internetes csalások olyan bűncselekmények, amelyek során a bűnözők a világhálón az ártatlan felhasználók jóhiszeműségével élnek vissza. Az egyik gyakori módja ennek az adathalászat, amely során az elkövetők az internetes hirdetéseket és az eladókat használják arra, hogy megszerezzék az áldozatok személyes és pénzügyi adatait. A legnépszerűbb közösségi oldal online piactéren hirdetett az a sértett, akinek eladó cipőjére jelentkezve küldött adathalász linket az ismeretlen elkövető, mely látszólag egy futárszolgálat weboldalának linkjét tartalmazta. Az eladó a megnyíló honlapon megadta a banki adatait, a csaló ezt követően pedig egy nagyobb összeget utalt el a bankszámlájáról – tájékoztatott a police.hu

–  Megnyílt a szolnoki Damjanich János Múzeum új régészeti állandó kiállítása. Ezt látták a csillagok – Másfél évszázad régészeti tevékenysége Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében elnevezésű látványos tárlat már az első napokban sok érdeklődőt vonzott.

Bezárta kapuit a több, mint 8300 tagot számláló, 2018. óta aktív „Mezőtúri figyelő” elnevezésű információs facebook csoport, melynek keretében gyakran folytattak a tagok Mezőtúrt érintő diskurzusokat.

Kakuk Móni