RÖVIDHÍREK

Biztonságos közlekedést segítő tükör került kihelyezésre a Búza utca – Rákóczi utca kereszteződésében. A következő időszakban további nehezen belátható útkereszteződésekben is kihelyezésre fognak kerülni.

Éjszakai focitornát rendeztek június 23-án a Városi Sportcsarnokban.  A  mérkőzéseken hat amatőr csapat játszott, köztük törökszentmiklósiak is.

A nagy hőségre való tekintettel, június 23-án kihelyezték a frissítő párakaput a Közösségi Ház elé.

Új aszfaltburkolatot kapott a piaccsarnok előtti útszakasz.

– „Katlankincsek – a mezőtúri fazekasság évszázadai” címmel nyílt kiállítás június 14-én a dévaványai Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjteményben. A tárlatot dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese nyitotta meg. A megnyitó keretén belül tárlatvezetést tartott Pusztai Zsolt, a Túri Fazekas Múzeum igazgatója. A kiállítás szeptember végéig látogatható Dévaványán, a Széchenyi utca 8. szám alatt.

A Magyar Vöröskereszt véradásra várta az önkénteseket június 27-én, a Közösségi Házba. Ezen az alkalmon összesen 61 fő adott vért.

Szent Iván éji zumba partyra várták az érdeklődőket a volt Főiskola előtti területen június 23-án.

Személyautóval ütközött egy figyelmetlen kerékpáros június 12-én reggel Mezőtúr belterületén – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A kétkerekűvel közlekedő lakos a Földvári út kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az ott kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, behaladt az útkereszteződésbe, ahol összeütközött egy neki bal oldalról érkező autóval. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Idén is megrendezésre került június 22-én a „Nyugdíjas strandparti” a Városi Nyugdíjas klub szervezésében. Az eseményen az EFI iroda is részt vett, akik tornával, vérnyomás és vércukorszint méréssel várták a résztvevőket.

– „Közlekedési egyperces” videókat készít a Mezőtúri Rendőrkapitányság és a Mezőtúri Városi Televízió közösen. A cél a közlekedési ismeretek bővítése, mezőtúri példákkal szemléltetve. A videók a Mezőtúri Városi televízió facebook oldalán és Youtube csatornáján is megtekinthetőek.

A múlt hét többfelé nagy csapadékot is adó heves zivatarai nem hiányoztak a már az érés különböző szakaszaiban lévő kalászosoknak és a repcének. Elsősorban a keleti országrészben fordultak elő jelentős felhőszakadások, melyek bár alaposan megöntözték az Alföldön a megelőző időszakban már kiszáradt talajt, de a hirtelen lezúduló nagy vízmennyiség sajnos nem úgy hasznosul mintha lassú eső formájában esett volna- tájékoztatott az OMSZ.