RÖVIDHÍREK

Sok rangos elismerés mellett, május 27-én újabb díjjal térhetett haza a Mezőtúri Vadvirág Népdalkör. A Vass Lajos Verseny Középdöntőjében felnőtt kategóriában Vass Lajos Arany fokozatot értek el Szolnokon.

A Tarr Gábor Oktatási és Kulturális Alapítvány kórusversenyt rendezett június 3-án, Rácalmáson. Az Aranyalma Kórusverseny 2023 – győztese a mezőtúri Vivace Kamarakórus lett. Karnagy: Csiderné Csizi Magdolna.

– A mezőtúri születésű Német Tamás a Telex új főszerkesztője június 2-tõl. Német Tamás a lap egyik legismertebb arca, eddig szerkesztőként, a politikai, gazdasági, közéleti témákkal foglalkozó rovat egyik vezetője volt.

A férfi kézilabda NB II. Dél-keleti csoportjának ezüstérmese a Mezőtúri AFC-Syngenta csapata.

Évadzáró hangversenyre várta az érdeklődőket  a Kossuth Lajos Általános Iskola Harangvirág kórusa június 8-án.

Mezőtúr egyik legnagyobb munkáltatója, az FF Fémfeldolgozó Zrt. családi napot szervezett június 10-én.

Kijelölt gyalogátkelőhely került kialakításra a Kossuth Lajos utca – Székes utca csatlakozásánál.

– Mezőtúri fazekasok is várták a látogatókat az idei Pünkösdi Örökség Ünnepen Szentendrén.

Az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék hullott, néhol rendkívül nagy csapadékot adó felhőszakadások is előfordultak. A megnövekedett nedvesség a fejlődésben lévő nyári növények számára igen jól jön, ugyanakkor a sűrűbb állományú őszi vetésekben a kórokozók számára is nagyon kedvez- tájékoztatott az OMSZ.

A Vakota zug és a Felsővízközi utca előtti részen már mind a két irányból tábla jelzi a bekötőutat és a héten további tábla kerül kihelyezésre a Méher-zug előtti szakaszon is.

Megbeszéléseket folytatott június 9-én Szűcs Dániel polgármester Baráth Gergellyel az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ igazgatójával, Vasas István osztályvezetővel és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel  az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ fejlesztési lehetőségiről, amihez Mezőtúr is kapcsolódhat a jövőben. A fejlesztés érintené a kerékpáros- és vízi turizmust, együttműködve a környékbeli településekkel (pl. Gyomaendrőd, Szarvas, Túrkeve), valamint Mezőtúron az Erzsébet-liget, Ligeti tó, volt főiskola épülete, Hortobágy-Berettyó területeket.

Kakuk Móni