RÖVIDHÍREK

Továbbra is eladó az örményesi kastély. Dr. Bíró Zoltán író, grafikus háromszáz négyzetméteres, hét szobás, neobarokk formaelemeket mutató szülőháza 110 millió forintért keresi új lakóját.

Megérkeztek az első jelentkezések az árusoktól az országos hírű Túri vásárra. Február 24-én megnyílt az online jelentkezési felület a www.turivasar.hu oldalon, emellett van lehetőség postai úton is leadni a regisztrációt. Tavaly, 2022-ben közel 300 árus kínálta portékáit a nagy múltú rendezvényen.

Helyesen jelzett a szén-monoxid érzékelő Szolnokon, február 24-én. Egy hattagú család életét mentette meg a készülék. Az eset idején egy gázkazán és egy vízmelegítő működött a fürdőszobában. A szolnoki hivatásos tűzoltók rekonstruálták a jelzéskori állapotokat, melynek köszönhetően műszerükkel ki is mutatták a mérgező gáz magas koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót- tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

2023. február 13. és 19. közötti Magyarország egész területén a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte a rendőrség. A járművek ellenőrzése során a rendőrök 13 973 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 10 971 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 228 esetben nem használták, míg 30 motorkerékpáros bukósisak nélkül közlekedett- tájékoztatott a police.hu.

A streetkitchen.hu „Különleges hamburgert és valódi házi gesztenyepürét találtunk Mezőtúron” címmel jelentetett meg cikket február 15-én a  Prifer Zsolt által vezetett Buona Sera Ristorante ízletes fogásairól.

Az ütemterv szerint halad Mezőtúron, a Hortobágy-Berettyó főcsatorna belvároshoz közel eső partján a kikötőfejlesztés. Az alacsony vízállást kihasználva a szakemberek befejezték a sólyázó megépítését, mely a jövőben nagyban segíti a csónakok, kis- és közepes méretű hajók vízre engedését. A projekt részeként a jövőben megvalósul még a Hortobágy-Berettyó partján található térköves sétány közel 50 méterrel történő meghosszabbítása, valamint a biztonságos le-és felközlekedést segítő, egészen a töltéskoronáig tartó betonozott út kialakítása- tájékoztatott Szűcs Dániel polgármester.

A Magyar Parasport Napján, február 22- én a Mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában előadást és érzékenyítő sportfoglalkozást tartottak a diákok részére.

Esküvői kiállítást rendeztek Mezőtúron február 25-én a Közösségi Házban, immár harmadik alkalommal. A látogatók az esküvőszervezés minden részéről tájékozódhattak és a résztvevő párok között értékes ajándékok is kisorsolásra kerültek.

Idén is lesz Mezőtúron Túri Kupa Utcai Futóverseny, 2023. augusztus 12-én. A részleteket hamarosan közzéteszi a Közösségi Ház.

Kiszabták az első kutyatartási bírságot Túrkevén. Ez 75 ezer forint költséget terhelt a szabálysértőre, akinek chip nélküli kutyája megölte a szomszéd kertben lévő kutyát – hívta fel a figyelmet az ügyre Sallai R. Benedek, Túrkeve város polgármestere.

A mezőtúri Fradi Suliga csapata is támogatta a törökországi földrengés károsultjait. Adományaikat a mezőtúri gyűjtőponton, a Közösségi Ház portáján adták át február 24-én.

Elfogadták Mezőtúr 2023. évi költségvetését február 16-án. Az átláthatóság és a gazdasági stabilitás jegyében készült el a város idei költségvetése- fogalmazott Szűcs Dániel polgármester.

Kakuk Móni