RÖVIDHÍREK

 • Kigyulladt egy autó január 26-án Mezőtúron, a Vörösmarty Mihály utcában. A teljes terjedelmében lángoló jármű tüzét a város hivatásos tűzoltói több oldalról, két vízsugárral fékezték meg. Az autó utasai időben ki tudtak szállni.

 • Albino fülesbaglyot fotóztak Karcagon. A ritka fehér szépséget a Madárkórház Alapítvány munkatársa kapta lencsevégre a karcagi görögkeleti ortodox templom kertjében.

 • Kigyulladt egy ötven négyzetméteres melléképületben található, körülbelül tizenöt négyzetméteres kazánház január 26-án éjszaka Mezőtúron, a Madách utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral avatkoztak be, egy gázpalackot kivittek az épületből, valamint elzárták a közműveket. Az egység a tetőhéjazatot is megbontotta. A tűzoltóknak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a melléképület másik két helyiségére. A tűzben az ingatlan gázórája károsodott, ezért a tűzoltók értesítették a szolgáltatót. A ház lakója rokonoknál töltötte az éjszakát- tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

 • A Tisza vízállása január 30-án Kisköre-alsónál 672, Szolnoknál 664, Tiszaugnál 511 centiméter volt. A tokaji tetőzési értékéből számított előrejelzés szerint az árhullám Szolnokon január 30-31-én 660-670 centiméteres vízállással tetőzik – adta hírül a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

 • Magyar traktorgyártás indul Mezőtúron. A Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán kifejlesztett vontató a mezőtúri Mumgép Kft.-nél készül majd – írja az Agrárágazat.

 • Egy hét műszaki okokból történő leállás után újra nyitva a Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda január 28-tól. A szakemberek elvégezték a szükséges műszaki, gépészeti javításokat az uszoda gépházában.

 • Negyedév alatt mintegy 20 százalékkal drágultak bizonyos nyersanyagok. A Teletrader oldala alapján csak az elmúlt 3 hónapban 16 százalékot nőtt az arany, 20 százalékot az ezüst, 22 százalékot a réz ára.

 • Számos jelzés érkezett a Nébih-hez januárban, hogy a tuzifanagyker.hu oldalon hatósági áron hirdetett termékek végül nem jutnak el a vásárlókhoz. A hatóság felhívja a figyelmet, hogy ne rendeljenek fenti oldalról tűzifát, illetve semmiképp se utaljanak előre számukra.

 • A Nébih felvállalta, hogy egy új szemléletű, független, hiteles fogyasztói kommunikáció részeként rendszeresen bevizsgál különböző, nagyobb társadalmi réteget érintő termékcsoportokat, segítve ezzel a vásárlók döntését. Az eredményeket egy saját online felületen, a www.szupermenta.hu weboldalon ismerteti rendszeresen. A terméktesztek különlegessége, hogy olyan komplex vizsgálat áll mögöttük, amelyek a termékek a NÉBIH nemzeti referencia laboratóriumaiban végzett vizsgálatait is tartalmazza.

 • „NŐK A KAMRÁBAN”-avagy fókuszban az egészségünk! c. programot tartott a Túri Kamra január 27-én.

 • – „Páratlan évfordulók éve az idei. A Himnusz bicentenáriuma mellett idén emlékezünk a kétszáz éve született Petőfi Sándorra és Madách Imrére is. Életművük megtestesíti a magyar szellemi jelenséget és lelki örökséget, amely előtt most kellőképpen tiszteleghetünk Veszprémben, amely 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viselheti”- fogalmazta meg Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyar Kultúra Napján.