Orvosi ellátás tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

 

A járványügyi helyzet javulásának köszönhetően 2020. június 15-étől Magyarország területén valamennyi engedélyezett egészségügyi ellátás korlátozás nélkül végezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett.

A kórházak esetében azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát lehet felhasználni a fekvőbeteg ellátást igénylő betegek gyógykezeléséhez, 20 százalékot azonban továbbra is a COVID-betegek ellátására kell fenntartani.

A Magyarország területén működő, valamennyi fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi intézményben elrendelt látogatási tilalom – a COVID fertőzéssel nem érintett szervezeti egységek vonatkozásában – feloldásra került.

A háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, valamint a járóbeteg-szakellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindultak az ellátások 2020. június 15-től, tehát érvényét veszítette az előjegyzési szabály, mely óránként négy beteg ellátását engedélyezte.  A rendelésekre azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni.

 

 

                                                                                                             Herczeg Zsolt

                                                                                                               polgármester