Lakossági tájékoztató lomhulladék, elektronikai hulladék, valamint a zöldterületekről származó biológiailag lebomló hulladékokkal kapcsolatban

Lakossági tájékoztató

 lomhulladék, elektronikai hulladék, valamint a zöldterületekről származó biológiailag lebomló hulladékokkal kapcsolatban

 

Tisztelt Lakosság!

 

Mivel egyre nagyobb környezetvédelmi problémát okoz a közterületeken illegális elhelyezett hulladékok folyamatosan növekedő mennyisége, az alábbiakról szeretném tájékoztatni Önöket:

 

Mezőtúr város közigazgatási területén az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el a hulladékszállítási közszolgáltatást, mely Mezőtúron a Kávási Sándor utca 52. szám alatt üzemelteti a Hulladékudvarát.

A Hulladékudvarban lehetőség van a lakosságnál keletkezett lomhulladék, elektronikai hulladék, gumi hulladék, valamint biológiailag lebomló (zöld) hulladékok elhelyezésére is.

 

A Hulladékudvaron kizárólag a háztartásokban keletkező hulladékok helyezhetőek el.

Mezőtúri lakcímmel rendelkező magánszemélyek térítésmentesen vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

 

A zöldhulladék lerakásának lehetőségét a közterületen elhelyezett konténer biztosítja.

 

A konténerbe kizárólag az NHSZ Szolnok Kft. hulladékudvarában árusított zöld színű, NHSZ emblémás, biológiailag lebomló zsákokban, vagy műanyag -, illetve egyéb csomagolásmentesen helyezhető el a zöldhulladék.

Amikor megtelt a konténer, kérem, ne helyezzen mellé zöldhulladékot, ugyanis ez illegális hulladéklerakásnak minősül, ami szabálysértési eljárást és bírságot is vonhat maga után.

Javaslom, mielőtt kivinné hulladékát a Hulladékudvarhoz, szíveskedjen tájékozódni az alábbi telefonszámon (+36 20) 331-1579 ügyfélfogadási időben.

 

Nyitvatartási idő:

 

  • hétfő:              7:00-15:00
  • kedd:               7:00-15:00
  • szerda:            7:00-15:00
  • csütörtök:       10:00-18:00
  • péntek:            7:00-15:00

 

Kérem Önöket, vigyázzunk mindannyian környezetünk védelmére és szépségére!

 

 

Herczeg Zsolt

polgármester