Önkormányzat

Polgármesteri köszöntő

 

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt Mezőtúr valamennyi polgára nevében városunk megújult honlapján a kerámia fővárosából, ami egyben az összművészeti fesztiválok egyik vidéki fellegvára is.

 

Vendégváró oldalainkon egy számtalan értékkel rendelkező, gazdag történelmi múltú, barátságos mezőváros tárja ki Önnek kapuit. Féltve őrzött védjegyünk az évszázados gyökerekkel rendelkező Túri fazekasság – amit művészi szintre emelve Badár Balázs és követői tettek világhíressé – 2009-ben került fel a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Listájára.

 

Ám Mezőtúrt nem csak Magyarország egyik legnagyobb népi kerámiagyűjteménye, hanem élő hagyományok sokasága is gazdagítja. Mert a hagyomány nálunk nem a hamu őrzését, hanem a láng továbbadását jelenti. Így a múlt értékeinek bemutatásán túl, egy élő-lüktető alföldi kisváros felfedezésének élményét garantálhatom az idelátogatónak. Tradicionális vásár- és fesztiválvárosként nyaranta fesztiválhangulattal csalogatjuk vendégeinket, ahol személyesen is meggyőződhet arról, hogy a Mezőtúri Művészeti Napok névadó házigazdájaként nálunk „arTúr” a király, melyre minden évben a híres Túri Vásár teszi fel a koronát.

De nincsen korsó víz nélkül. Mi, mezőtúriak ebben különösen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a „kerámia fő

 

városa” egyúttal, a vendégváró vizek városa is. Erről a természet igen bőkezűen rendelkezett. A Mezőtúron átívelő, Hármas-Körösbe torkolló Hortobágy-Berettyó, és a város szívében álló Ligeti-tó mellett, gigantikus hosszúságával kanyarog körülöttünk a Kárpát-medence harmadik leghosszabb holtág-rendszere, ami az Alföld Velencéjévé tesz minket. Vizeink érintetlen, háborítatlan természeti kincsekben bővelkedő szépsége olyan vonzerőt varázsol a helynek, ami időről-időre visszacsábítja azt, aki itt egyszer megfordult.

A gazdag élményeket magában rejtő környezet, városunk különleges középületei, templomai, történelmi emlékei, színes rendezvényei, eseményei az elkapott hétköznapi pillanatokkal, mind-mind együtt jelentik Mezőtúrt az idelátogatóknak.

Fedezze fel Ön is pár kattintással és hagyja, hogy egy kis virtuális barangolás után személyes találkozásra invitáljam városunk új, vendégmágnesező szlogenjével:

Legyen Ön is Mezőtúrista!

Vendéglátogatóink mellett, külön szeretettel köszöntöm városunk lakóit, akiknek reményem szerint sok segítséget nyújt majd ez a megújuló honlap a mindennapi ügyintézéshez, a közösség ügyeiben való pontos tájékozódáshoz, eligazodáshoz. Lakosság- és vendégközpontú törekvéseinket tükrözi az új önkormányzati arculat, és az új honlap struktúra, ami legmesszebbmenőkig figyelembe veszi a Mezőtúrra látogatók és az itt élők igényeit. Fontos, hogy együttesen alakítsuk ki, töltsük meg tartalommal fejezeteit, közösen járuljunk hozzá egy városunkhoz méltó hivatalos honlap kialakításához. Az interaktív információcserével lehetőséget és teret adjunk a lakosságnak észrevételei, véleménye kifejtésére, ezzel is segítve a közösség kapcsolatának fejlesztését, az együttgondolkodás erősítését.

A honlap használatához hasznos és kellemes időtöltést kívánva, üdvözlettel:

Herczeg Zsolt
polgármester

Polgármesteri Hivatal Mezőtúr

Cím: Mezőtúr, Kossuth Lajos tér 1., 5400
Telefonszám: (56) 551 900

Ügyfélfogadás

Polgármester

Minden hó első szerdáján: 13.00 – 16.00 – előzetes egyeztetés: 551-902

Alpolgármester

Minden hó első szerdáján: 13.00 – 16.00 – előzetes egyeztetés: 551-902

Jegyző

Minden hó második szerdáján: 13.00 – 16.00 – előzetes egyeztetés: 551-910

Hétfő: 8.00 -11.30; 13.00-16.00
Kedd: Nincs Ügyfélfogadás
Szerda: 8.00 -11.30; 13.00-16.00
Csütörtök: 13.00 -16.00
Péntek: 8.00-12.00