Négy teniszpálya újult meg

Négy teniszpálya újult meg

 

 

A felújítás a TOP-7.1.1-16-H-ERFA- 2019-00317 projekt keretében valósulhatott meg, melyre a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. pályázott.

 

A beruházás során 4 db sportolásra alkalmas teniszpálya felújítása valósult meg a Városi Sportcentrumban. A tevékenységnek köszönhetően egy időben többen használhatják a pályákat, közösségi élményszerzés valósul meg, valamint az egészséges, mozgás alapú testnevelés is megtörténik. Nő a teniszpályák kihasználtsága, ezzel együtt a mezőtúri helyi közösség tagjai nagyobb számban látogatják a  Sportcentrumot. Az új lámpáknak köszönhetően, naplemente után is folytatódhatnak a mérkőzések a teniszpályákon.

A projekt célja volt a sportolásra, szabadidős tevékenységek ellátására alkalmas terek kialakítása, felújítása, így a céloknak megfelelően a Városi Sportcentrum területén lévő salakos teniszpályák felújítása. A helyi lakosság részéről mindinkább növekszik az igény, hogy a tenisz sportot kipróbálják. Nemcsak felnőttek részéről jelentkezik igény, hanem a gyermekek részéről is. Ez köszönhető a sportág országos ismertségének és elismertségének, valamint mindazon helyi polgároknak, akik a sport népszerűsítésében aktív szerepet vállalnak, valamint azon edzőknek is, akik eredményeket érnek el tanítványaikkal, így felhívják a sportágra a figyelmet. És végül a tenisznek is, mint minden sportnak az egészségünkre gyakorolt pozitív hatása, valamint a személyes szocializációban meghatározó attitűdök elsajátítása, azok érzékelése, mások tiszteletben tartása a sport által, valamint közösségi élmény szerzése.

 

Forrás: mkskft.hu