Megtartotta első közös sajtótájékoztatóját a polgármester és az alpolgármester

Május 27-én tartotta meg első közös sajtótájékoztatóját Herczeg Zsolt, Mezőtúr város polgármestere, és az újonnan megválasztott alpolgármester, Szűcs Dániel. Polgármester úr ez alkalommal is elmondta az alpolgármester-választást megelőző fontosabb momentumokat, hangsúlyozva, hogy miután a Debreceni Törvényszék ítéletet hozott a fennálló törvénysértés megszűntetésére – azaz nem született döntés alpolgármester ügyben – még egyszer megpróbált minden képviselővel egyeztetni, s miután a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület jelöltje, dr. Síposné Varga Ildikó nem vállalta az alpolgármesteri funkció betöltését, így Szűcs Dánielt választotta erre a posztra. Polgármester úr elmondta, döntésében az is közrejátszott, hogy képviselő úr már 2010 óta aktív tagja az Önkormányzatnak, ismeri képességeit, és fontosnak tartja, hogy az alpolgármester tudja majd segíteni és helyettesíteni az ő munkáját.

  • Megtiszteltetés volt számomra polgármester úr felkérése, melyet nagy tisztelettel el is fogadtam. Bízom abban, hogy azt a munkát, amit évekkel ezelőtt elkezdtem, azt a továbbiakban is folytatni tudom, segítve ezzel elsősorban a polgármester munkáját, valamint a mezőtúri közösség fejlődését. – mondta Szűcs Dániel alpolgármester a sajtótájékoztatón, majd folytatta azzal, hogy amit 2011 óta, mint a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnökeként tett bizonyos területeken, a továbbiakban erősíteni szeretné, így a turisztika, a sport, a kultúra, oktatás területét, valamint a polgármester által rábízott egyéb feladatokat.

Elsődleges cél, hogy azt az önkormányzati rendszert (beleértve az önkormányzati intézményeket, cégeket), melyet Szűcs Dániel képviselőként már megismert, alpolgármesterként még jobban átlássa. Ehhez nagy segítségére lesznek polgármester úr, valamint a Hivatal dolgozói, akiket többségében már szintén jól ismer és hatékonyan együttdolgozott velük az elmúlt évek során. Alpolgármester úr köszöntőjében azt is elmondta, hogy fontosnak tartja az elmúlt időszak TOP-os pályázatainak sikeres megvalósítását, például a kerékpárutakat érintő projekt is ahhoz a szakaszhoz ér, hogy a kivitelező kiválasztása kapcsán hamarosan eredményt tudnak hirdetni, így elindulhat a munka. Illetve lényeges az is, hogy az elnyert pályázatok mellé a jövőben újabb fejlesztési forrásokat tudjanak hozni Mezőtúrra az Európai Unió új, 2020-2027-es időszakát érintő, illetve a Modern Kisvárosok Program pályázatai lehetőségeiből.

  • Én abban hiszek, és azért szeretnék dolgozni a mindennapokban, hogy a város számtalan turisztikai értékét egy csomagba rendszerezzük és kínáljuk a helyiek, valamint a városunkba érkező turisták részére. Én szolgálatot és munkát vállaltam, szeretnék ezért sokat tenni. – fejezte be Szűcs Dániel alpolgármester.

<< Eredeti Méret >>

 

Miskolczi Adrienn