Lóránt János Demeter festőművészéletműdíjat kapott a Képzőművészet Ünnepén

A Szolnoki Galériában 2019. október 19-én, szombaton rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

2019-ben a kiállítás a TÖRTÉNET címet viseli. Ez olyan többféle aspektusból megközelíthető témát jelöl, amely széles körű értelmezhetősége révén elsősorban inspiratív gondolati kiindulópontot kíván adni a művészek számára.

A kiállítás megnyitóján Verebes György, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője, a Magyar Festészet Napja Alapítvány elnöke, a kiállítás kurátora mondta el nyitógondolatait, míg a város nevében Szalay Ferenc polgármester szólt a megjelentekhez. A kiállítást Novotny Tihamér művészeti író nyitotta meg.

A díjkiosztó gálán nyolc díj került átadásra, köztük a város által támogatott életműdíj és a Magyar Művészeti Akadémia díja is.

Az idei díjazottak között az Aba-Novák Életműdíjat ketten kapták: Bráda Tibor Munkácsy-díjas festő-és üvegtervező művész, a Magyar Festészet Napja alapítója, valamint a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep oszlopos tagja, Lóránt János Demeter Munkácsy-díjas, érdemes művész.

 

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

 

Kalán Hajni