KÓTA-díjjal jutalmazták

KÓTA-díjjal jutalmazták Seres Attiláné értékteremtő munkásságát

Idén 14 kategóriában 29 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA díját, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából adtak át a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek.

Tanár kategóriában Seres Attiláné ének-zene tanár, karnagy, népdalkör vezető, Mezőtúr város díszpolgára munkásságát ismerték el a KÓTA-díjjal.

A díj indoklásában így fogalmaznak: „Seres Attiláné Mezőtúr Város Díszpolgára, nyugalmazott történelem, ének-zene tanár, karnagy, az ének-zene munkaközösség vezetője, tanfelügyelő. Tanári pályáját 1972-ben a Kossuth Lajos Általános Iskolában kezdte. A zeneiskolával együttműködve, több évtizeden keresztül irányította az iskola legmagasabb minősítésekkel elismert kórusait, népzenei csoportjait, szervezte a KÓTA-val együttműködve a Túri Országos Kicsinyek Kórusa Fesztiválokat. A több, mint 50 éve működő, többszörös Aranypáva-díjas Mongol Agrár Zrt. Népdalkörének művészeti vezetője, számtalan hivatásos zeneművész, énektanár pályára állítója.” Szívből gratulálunk az elismeréshez és jó egészséget kívánunk!

Kakuk Móni

Kép forrása: Kóta facebook oldala