Kertvárosi hírek

Elmúlt egy év. Az új év elején mindenki számot vet, és tervet készít. A 2022-es év sikert és kudarcot is hozott lakótérségünknek.

Az „Észak-déli kerékpárút megépítése Mezőtúron” projekthez kapcsolódva végre elkészült a gyalogos- és kerékpárút a Hortobágy – Berettyó- főcsatorna felett. Sajnos a Makk József és Füzes utca közötti gyalogátkelő várhatóan csak február-március hónapban épül meg.

Megvalósult a közúti híd, valamint a híd és a városhatár közötti 46-os út teljes felújítása. A gyalogosok és az autósok türelmét is igénybe vette a rengeteg torlódás, útlezárás. Köszönöm a kertvárosi emberek kitartását, reméljük legalább 30 évig kitart az „utunk”!

2022 tavaszán és őszén 56 helyen végeztünk kátyúzást, 1 735 255 Ft értékben. A minőség több helyen kifogásolható a lakosok szerint. Sajnos csak az ütőkátyúk lettek kijavítva.

Útalap építést végeztünk az Egri és a Megyeri utca végén, 150 m hosszan. Előtte itt földút volt.

Megvalósult egy informatikai beruházás is (Telekom), ami sok bosszúságot és jogos panaszt okozott a lakosok körében. Az alvállalkozók sok helyen kifogásolható minőségben dolgoztak. Volt, hogy elzárták a kiásott csatornával a lakáshoz bejutás lehetőségét (Rozmaring út). Olyan is megtörtént, hogy nagy összeget követeltek a feltört térburkolat helyreállításáért. Előfordult, hogy a tulajdonos sóderét fölszedték és elhasználták (Kertész út). Közellenséggé váltunk a munkások szemében. Végül ezen is túl vagyunk, és a megállapodásunknak köszönhetően elkészült 2000 m járda a Telekom beruházáshoz kapcsolódóan. Köszönöm a műszaki osztály képviselőjének – Szabó Péter úrnak-a napi együttműködést a munka folyamán.

Végre megtörtént a Vágóhídi részhez kapcsolódó hátsó terület megvásárlása. A teljes vételár + költségek 2 850 000 Ft. A belterületbe vonás 9 400 000 Ft lesz.

Kértem a Füzes utca, Kertész utca végén lévő kerítés és cserjék eltávolítását. Sajnos ezzel még nincs vége, mivel meg kell teremteni az út építésének lehetőségét is. Ez több tíz millió forint is lehet, amit csak pályázati pénzből lehet megvalósítani. Így végre megszűnnek a zsákutcák a Diófa – Szeder utcák között.

Kértem a képviselő-testület és a Polgármester úr támogatását a 3 legrosszabb utunk felújításához. Ez a Rozmaring, a Dobó és az Egri utca. Előzetes támogató ígéretet kaptunk, ha lesz pályázati lehetőség. A kertvárosi utak több, mint 30 éve épültek- teljesen lakossági önerőből – , sajnos már a használhatatlanság határához értek. Tovább kell folytatni a csatornaelemek szükség szerinti cseréjét.

Nagyvonalakban, a teljesség igénye nélkül ennyit szerettem volna megosztani az általam szeretett lakókörzetem polgáraival. Továbbra is várom építő gondolataikat!

Elérhetőségeim: +3630/4456123, kovacsmihaly560324@gmail.com

 Tisztelettel: Kovács Mihály
önkormányzati képviselő