“Itt a farsang, áll a bál…”

A farsangi időszakot hagyományosan lakomák, bálok, mulatságok és népünnepélyek jellemzik. Természetesen a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. ez évben is fontosnak tartotta, hogy Farsangi Mulatság keretében egy jó hangulatú délutánt töltsön el városunk apraja nagyja.

A Közösségi Ház által rendezett délutánon többen káprázatos jelmezekbe bújtak. A jelmezversenyen több, mint 20 versenyző mutatkozott be, így a Vig Gabriella, Kiss Brigitta és Török Imre alkotta zsűri igen nehéz helyzetbe került. A bemutatkozás után a Széltolók zenekar szórakoztatta a lelkes közönséget, akik ajándékkal kedveskedtek az aktív gyerekeknek. Közben természetesen mindenkit várt a teaház, valamint több ponton folyt a kézműves munka. A már megszokott kézműves asztalunkon túl, Pusztai Zsolt muzeológus segítségével korongozásra, a Népi Díszítőművészeti Szakkör segédkezésével pedig álarcok készítésére nyílt lehetőség. Az eredményhirdetés előtt mindenki kedvére fogyaszthatott a farsangi fánkokból.

A Széltolók koncertjét követően elérkezett a várva várt pillanat, amikor ítészeink meghozták a nehéz döntést. A zsűri fontosnak tartotta elmondani, hogy minden gyermek nyert, de a dobogóra hárman fértek fel, viszont az első három díj mellett három különdíj is kiosztásra került.

A nyereménytortákat ez évben is a Tibi Cukrászda biztosította, amelyet ezúton is köszönünk!

Az eredmények a következőképpen alakultak:

Különdíj:       Néposz Boglára (4 éves) – Zöld pillangó

Ökrös Kata (12 éves) – Szörnyella

Mihályi Alíz (1 éves) – Bari

III. helyezés: Csikós Dániel (12 éves) és Tóth Flóra (5 éves) – Kalóz és unikornis

  1. helyezés: Bokor Hanna Réka (8 éves) – Matrjoska-baba
  2. helyezés: Fejes Dorina Magdolna (11 éves) – Minionlány

Köszönjük, hogy ilyen szép számmal részt vettek a jelmezversenyen és köszönjük a szülők munkáját, hiszen egy-egy jelmez elkészítése akár több napot is igénybe vett.

Az eredmények után elindult a fáklyás felvonulás a Petőfi téren megrendezett Mezőtúri Karneválra, ahol elégettük a télűzés jegyében a kiszebábot. Köszönjük a Diákolimpia vendégeinek, hogy velünk tartottak.

Bízunk abban, hogy rendezvényünk sikerrel járt és megérkezik hozzánk a tavasz.

Köszönjük támogatóink segítségét: Mezőtúr Város Önkormányzata, Tibi Cukrászda, Vig Gabriella, Kiss Brigitta, Török Imre, Pusztai Zsolt, Népi Díszítőművészeti Szakkör

Bodor Márti