Indul a Virágos Mezőtúr program

Az elmúlt években sokan tettek munkájukkal azért, hogy szebbé tegyék környezetüket, közterületeinket, ezáltal számos része megszépült városunknak. A virágültetéseknek köszönhetően tovább szépültek a város frekventált területei, így a Dózsa György út és a Kossuth Lajos tér környéke is. Ezúton is köszönöm a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Kft. azon dolgozóinak a munkáját, akik a virág- és faültetéseket végzik Mezőtúron, hiszen ez a program alapköve.

Szeretnénk ezt a szépítő munkát a Virágos Mezőtúr program keretében szervezetten tovább folytatni azért, hogy egy egységes koncepció mentén szépítsük tovább főutcánkat és természetesen a város más területeit is.

<< Eredeti méret >>

A program egyik fontos eleme lesz az őszi babafa ültetés, amelyről még tavaly döntött a képviselő-testület és amelyet már sokan várnak. A kezdeményezés az ország több településén működik, amelynek lényege, hogy az előző évben született gyermekek után az érintett családok a város segítségével egy-egy babafát ültetnek a település több területén, így tervezzük ezt Mezőtúron is.

Emellett hamarosan – egy-egy pályázati lehetőségnek köszönhetően – új utcabútorokat és virágládákat tudunk telepíteni, amelyről a következő hetekben részletesen tájékoztatni fogom Önöket.

Azt gondolom, ezek a kezdeményezések nemcsak szépítik környezetünket, hanem környezettudatosság és közösségépítés szempontjából is fontosak városunk számára.

                                                                                                                      Szűcs Dániel

                                                                                                                      alpolgármester