Idősbarát Önkormányzat díjat vehetett át Herczeg Zsolt polgármester

Idősbarát Önkormányzat díjat vehetett át Herczeg Zsolt polgármester

 

Az Idősbarát Önkormányzat Díjra 2004 óta azok az önkormányzatok pályázhatnak, amelyek többet tesznek annál az idős emberekért, ami a törvényben előírt kötelező feladatuk, s ezzel példát mutatnak más önkormányzatoknak és a közösségnek egyaránt.

Idén több mint 40 darab érvényes pályázat közül 12 önkormányzat nyerte el a megtisztelő kitüntetést.

Három Jász-Nagykun-Szolnok megyei „Idősbarát Önkormányzat” díjat követően, így ezúttal országosan is elismerték az idősekért végzett áldozatos munkáját a Mezőtúri Önkormányzatnak. Kiemelt figyelem és támogatás irányul Mezőtúron a nyugdíjas közösség felé.

Ha 2021- et tekintjük, a járványhelyzet ideje alatt többek között – példaértékű közösségi összefogásnak köszönhetően – maszkvarrással igyekeztek hozzájárulni az idős mezőtúriak védelméhez. A Közösségi Ház munkatársai több ezer maszkot, és 450 db (a Gál Ferenc Főiskola által biztosított) tisztasági csomagot vittek házhoz.

2021. október 20- i ünnepségen Pogácsás Tibor a belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár adták át a Novák Katalin tárca nélküli miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter aláírásával ellátott díszoklevelet Herczeg Zsolt polgármester részére.

Herczeg Zsolt elmondta: „Továbbra is azon dolgozunk, hogy az időskorú mezőtúriak is jól érezzék magukat városunkban.”

 

Kakuk Móni

– Fotó: Soki Tamás