Helyi Hírek, Hírek, Kiemelt hírek|

Idősbarát Önkormányzat díjat vehetett át Herczeg Zsolt polgármester

 

Az Idősbarát Önkormányzat Díjra 2004 óta azok az önkormányzatok pályázhatnak, amelyek többet tesznek annál az idős emberekért, ami a törvényben előírt kötelező feladatuk, s ezzel példát mutatnak más önkormányzatoknak és a közösségnek egyaránt.

Idén több mint 40 darab érvényes pályázat közül 12 önkormányzat nyerte el a megtisztelő kitüntetést.

Három Jász-Nagykun-Szolnok megyei „Idősbarát Önkormányzat” díjat követően, így ezúttal országosan is elismerték az idősekért végzett áldozatos munkáját a Mezőtúri Önkormányzatnak. Kiemelt figyelem és támogatás irányul Mezőtúron a nyugdíjas közösség felé.

Ha 2021- et tekintjük, a járványhelyzet ideje alatt többek között – példaértékű közösségi összefogásnak köszönhetően – maszkvarrással igyekeztek hozzájárulni az idős mezőtúriak védelméhez. A Közösségi Ház munkatársai több ezer maszkot, és 450 db (a Gál Ferenc Főiskola által biztosított) tisztasági csomagot vittek házhoz.

2021. október 20- i ünnepségen Pogácsás Tibor a belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár adták át a Novák Katalin tárca nélküli miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter aláírásával ellátott díszoklevelet Herczeg Zsolt polgármester részére.

Herczeg Zsolt elmondta: „Továbbra is azon dolgozunk, hogy az időskorú mezőtúriak is jól érezzék magukat városunkban.”

 

Kakuk Móni

– Fotó: Soki Tamás

Close Search Window