Elindult az idősek napközi otthonának építése

Elindult az idősek napközi otthonának építése

 

Önkormányzatunk 166 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a projekt megvalósítására, melynek köszönhetően a Fóti utca 168. szám alatt (a volt tüdőgondozó helyén) épülhet meg egy újabb, az idősek napközi ellátását segítő létesítmény. A beruházás következtében modern, a mai kor igényeinek megfelelő épületben tudjuk majd biztosítani 30 idős, illetve rászoruló mezőtúri polgár nappali ellátását. A teljes egészében akadálymentes ingatlan kialakítása mellett megvalósul a zöld terület megőrzése és rendezése, valamint az épület berendezéseinek a beszerzése is. A napközi étkeztetés biztosításához egy melegítő konyhát kap az épület, valamint a magas színvonalú ellátás érdekében egy mikrobusz szolgálja majd a gondozottak kényelmét.

A kivitelező arról tájékoztatott, hogy kedvező időjárás esetén még az idei évben megépülhet a falazat és a tetőszerkezet is.

A pályázati forráson felül további 53,6 millió forint önkormányzati önerőt biztosítunk a projekt sikeres megvalósításához.

A szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére az előző években is nagy hangsúlyt fektettünk, melyre jó példa az idei esztendőben átadott Makk József utcában található Idősek Napközi Otthona.

 

Herczeg Zsolt