Húsvét Parkot varázsoltak a mezőtúri óvodások

Más településeken már a húsvéti készülődés, a város díszítése régi hagyomány. Nálunk a 2022-es évben a Túri Horgolda tagjai tojásfával készültek erre az ünnepre.

Idén a horgolda tagjaival közösen alkottunk egy egészet. Tavaly Balatonlellén sétáltunk a barátaimmal, ahol szuper tojásdekorokat láttunk és  már akkor megfogalmazódott a gondolat, hogy valami hasonlót el tudnék képzelni nálunk is. Ezt az elképzelést vázoltam Bordács László ügyvezető úrnak és nagy örömömre támogatta az ötletet. Soltész István kollégám a gyakorlati kivitelezés oroszlánrészét vállalta magára, a tojások kivágását, szállítmányozását és kihelyezését. Nélküle ez az ötlet, csak egy ötlet maradt volna. A városban működő óvodák vezetői az első hívásra együttműködésükről biztosítottak. Így összesen 24 tojás készült, amely színesíti április 24-ig a Szabadság teret.

Egy-egy tojás egy-egy csoport munkája. A feliratozásban Szonda Imre volt segítségünkre, aki kedvezményesen készítette el a táblákat, a nyuszik pedig Baracsiné Elvira munkái. Köszönjük nekik.

Mezőtúr Város Önkormányzata számos projektünket támogatja, és természetesen most sem volt másképp. A megnyitó ünnepségen Szűcs Dániel Mezőtúr város polgármestere is megköszönte az óvodások és az óvópedagógusok közreműködését. Meglepetés műsorként pedig az Óperenciás Együttes interaktív műsorán táncolhattak és énekelhettek a legkisebbek. A hideg időjárásra való tekintettel a Közösségi Ház nagytermében tartottuk meg megnyitó ünnepségünket, két felvonásban. A műsor végén mindenkit megvendégeltünk.

Vigyázzunk együtt az alkotásokra.

Bodor Márti

Fotó: Jenei József