Hírek a centerpályáról

– bronzéremmel zárt a MAFC labdarúgó csapata –

Véget ért a 2023/2024-es bajnoki szezon a MAFC labdarúgóinál is. A 30 mérkőzésből 4 zárult döntetlen eredménnyel és mindössze 4 vereséget szenvedett el a sérülésektől sem mentes hazai csapat.

Korábbi beszámolóinkat a Szajol elleni hazai fordulónál hagytuk abba, ezt követően április 14-én  Tószeg várta a mieinket, ahol magabiztos győzelem született Rentler Milán 2 és Keõ József 1 góljával. Tószeg KSE – Mezőtúri AFC-RAFI 0-3.

A 25. fordulóban Tiszagyendát fogadtuk, ahol a jobb erőnlétben lévő Mezőtúr nagyarányú győzelmet könyvelhetett el. Mezőtúri AFC-RAFI – Tiszagyendai KSK 6-0, gólszerzők: Penti Roland, Susa Zoltán, Pesti Zoltán, Váradi István 2, Schiff Richárd.

Április utolsó hétvégéjén Rákóczifalván bizonyították a fiúk, hogy a dobogó 5. helyével nem elégednek meg. A 40. percben Rákóczifalva csapata szerezte meg a vezetést, melyre olyannyira jól reagáltak a mieink, hogy már az elsõ félidõben megfordították az állást. A mérkőzés végeredménye pedig Rákóczifalva SE – Mezőtúri AFC-RAFI 1-6 lett. Gólszerzők: Pesti Zoltán 2, Penti Roland 2, Rentler Milán 2.

Május 3-án Jánoshida lépett a mezőtúri pályára. Már az első félidőben eldőlt a találkozó a hazai csapat góljainak köszönhetően, a második félidőben érkezett egy becsületgól a vendégcsapat részérõl, így a végeredmény Mezõtúri AFC-RAFI – Jánoshida SE 4-1 lett. Gólszerzők: Pesti Zoltán, Váradi István, Rentler Milán 2.

A 28. fordulóban Kisújszállás fogadott bennünket. A hajtós mérkőzés 91. percében sikerült gól szereznünk, amit néhány percen belül Kisújszállás ki is egyenlített. Így Rácz Rikárdó Rajmund góljának köszönhetően Kisújszállás SE – Mezőtúri AFC-RAFI 1-1 eredménnyel zárt a forduló.

Május 18-án törökszentmiklósi rangadóra utazott a csapat, ahol a novemberi vereséget meg tudták bosszulni a mezőtúriak. A miklósi helyzetek ellenére Mezőtúr került ki győztesen a találkozóból. Törökszentmiklósi FC Veteriner – Mezőtúri AFC-RAFI 1-2, gólszerzõk: Penti Roland, Pesti Zoltán.

A szezon utolsó mérkőzését Szolnokon játszottuk, ahol gólzáporral köszönte meg a csapat a támogatóknak, vezetőknek és szurkolóknak az egész szezonban nyújtott támogatást. Lurkó Focimánia FK – Mezőtúri AFC RAFI 1-6, gólszerzők: Rentler Milán, Kántor Lajos 3, Szemes Dávid Szabolcs, Keő József.

A szezon bajnoka a Tiszaföldvár SE lett, a Jászberényi FC ezüsttel zárt, Mezőtúr – mindössze egy ponttal lemaradva – a dobogó harmadik fokáig menetelt.

A csapat hálás az egyesület vezetőinek, támogatóknak és szurkolóknak a mindenkori támogatásért.

Mi pedig – szerkesztőségünk nevében is – gratulálunk a szezonban szerzett 3. helyért! Jó pihenést és jó felkészülést kívánunk!

Hajrá MAFC-RAFI!

Dóczi-Bodor Márti