Gyalogló Világnap

Világ Gyalogló (Hó) Nap

A kezdeményezés nem új, 1992-ben indították útjára a Rio de Janeiró-i Föld-konferenciához kapcsolódva. A Világ GYALOGLÓ NAPot október elején tartják.

A TAFISA nemzetközi versenykiírása alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával a gyaloglást népszerűsítő programsorozatra idén is sok volt a jelentkező. A csodás októberi avar és a sárguló fák lombjainak látványa kitűnő feltöltődést nyújt. A közösségben való aktív gyalogtúrák igazán izgalmas kalanddá is alakulhatnak. A helyi nevezetességek megismerése és felfedezése remek kiegészítése lehet, hogy tartalmas sétának nézzünk elébe. A nevezési határidő szeptember 30-a volt. A hazánkban részvevő intézmények összesen 2600 km-t tesznek meg gyalog, lakhelyük környékén október hónapjában

Mezőtúron két tanintézmény is regisztrált a programra. A  Kossuth iskola a Gyalogló Világnapot (World Walking Day) októberben több időpontban tartotta meg. Osztályonként több kilométert megtéve jutottak el a diákok az Erzsébet-ligetbe és a Zöld Vadon Egyesület területére, ahol megismerkedtek a természetvédelem fontosságával az erdő és a vízpart értékeivel.

A Katolikus Általános Iskola 2-3.osztályos tanulói és az óvoda nagycsoportosai is csatlakoztak a programhoz.. Az 5 km-es túra alatt több helyi nevezetességnél is megálltak. Örültek, hogy részesei lehettek ennek az országos rendezvénynek.

Kakuk Móni