Fradi Suliga Mezőtúron

A 2022/2023. tanévben először rendezi meg a Ferencvárosi TC a Fradi Suligát vidéken is nemzetközi mintára.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 12 iskola kapott meghívást erre a programra. Köztük van a mezőtúri Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda is. A felsős diákokból kiállított csapatok hat fordulón vesznek részt a tanév folyamán. Megtiszteltetés iskolánk számára, hogy a második fordulót mi rendezhettük meg 2022. október 3-án, a városi sportcsarnokban. Minden fordulóban két labdarúgó mérkőzést játszanak a gyerekek, valamint 4 workshopon vesznek részt a Fair Play, a drogprevenció, a bűnmegelőzés, a környezetvédelem, az egészséges életmód, a balesetvédelem témakörében.  A programokon végig velünk van a Fradi Sas is.A fordulók között a csapatok különböző közösségi tevékenységet végeznek, melyekért ugyanúgy pontokat kapnak, mint a mérkőzésekért. A győztes csapat 2023. júniusában a Groupama Arénában játszhatja le a döntőt.

A mezőtúri forduló igazán színvonalasra sikerült, hiszen a csapatok egységes mezekben jelentek meg és minden csoportot önkéntes Telekis diákok kísértek végig a nap folyamán. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Csábi József egykori magyar válogatott labdarúgó és városunk polgármestere Szűcs Dániel is. A fenntarthatósági fejlődés workshopját a mezőtúri Plastik Re-Produkt Kft képviseletében Nagy Kriszta tartotta a közel 150 gyermeknek nagyon magas színvonalon.

A csapatok nem mentek el üres kézzel, hiszen ajándékokkal kedveskedtünk nekik és frissítőt is biztosíthattunk.

Ahhoz, hogy mindez így megvalósuljon köszönetet mondunk a Príma Nyomdának, Túrszol Kft,.nek Derby-Túr Kft-nek, a Szent Flórián Pékségnek és iskolánk labdarúgó-edzőjének és a Mezõtúri AFC játékosának, Török Imrének. Támogatásukkal rengeteg gyereknek szereztek örömteli pillanatokat, maradandó élményeket.

Azt tapasztaljuk, hogy a Fradi Suliga túlmutat az egymás közötti mérkőzéseken. Kiváló közösségfejlesztő ereje van nemcsak egy-egy csapaton belül, de a különböző települések gyermekei és pedagógusai között is.

Lantai Laura