FICSAK – Mezőtúr Alapítvány

Bemutatkozik a FICSAK Mezőtúr Alapítvány

A FICSAK alapítója, Király Nóra öt gyermek édesanyja, akinek régi álma valósult meg azzal, hogy 2015-ben megalakult a Fiatal Családosok Klubjának Országos Egyesülete, mely az összefogásról, családi értékekről, tenni akarásról szól.

A FICSAK legfőbb célkitűzése a családi élet szépségeinek hangsúlyozása. Az Egyesület legfontosabb alapelvei a családot összetartó feltétlen szeretet, a törődés és az egymás iránti elkötelezettség. A FICSAK fő küldetései közé tartozik az egészséges életmód és a sport népszerűsítése is. Ezért a FICSAK és Tagszervezetei igyekeznek lehetőséget biztosítani a családok számára, hogy ingyenes rendezvények, versenyek, táborok alkalmával együtt mozoghassanak, szabadidejüket aktívan tölthessék el. A hazai családszervezetekkel ápolt szoros kapcsolatoknak köszönhetően pedig évről-évre jótékonysági eseményekkel segíti a szervezet a rászoruló egyesületeket, alapítványokat.

A FICSAK jelszava, hogy „Együtt csak erősebbek vagyunk!”, ezért született meg a döntés a FICSAK bővítése mellett. Országszerte kerestek olyan lelkes családokat, édesanyákat és édesapákat, nagyszülőket, akik szívvel lélekkel tudják képviselni a magyar családok érdekeit. Akik szívünkön viselik más családok sorsát, akik tapasztalatukkal, tudásukkal képesek utat mutatni és segíteni a munka és a családi élet összehangolásától kezdve a gyereknevelésig. A FICSAK célja egy összetartó közösség létrehozása, amelyben kérhetünk és kaphatunk segítséget a mindennapok során, bárhol is éljünk Magyarországon.

A Fiatal Családosok Klubjának első vidéki szervezete tavaly alakult meg Nyíregyházán, mára pedig már közel 20 tagszervezet csatlakozott a FICSAK Családhoz, melyek a következőek:

FICSAK Budapest11, FICSAK Kaposvár Alapítvány, FICSAK Debrecen Alapítvány, FICSAK Kállósemjén Alapítvány, FICSAK Veszprém Alapítvány, FICSAK Tatabánya Alapítvány, FICSAK Nyirád Alapítvány, FICSAK Szolnok Alapítvány, FICSAK Kaposvár Alapítvány, FICSAK Tatabánya Alapítvány, FICSAK Nagykanizsa Alapítvány, FICSAK Nyíregyháza Alapítvány és a legújabb csatlakozók: FICSAK Füzesgyarmat, FICSAK Mezőtúr, FICSAK Cserkeszőlő, FICSAK Kunszentmárton, FICSAK Józsefváros

Forrás: www.ficsak.hu

A FICSAK Mezőtúr Alapítvány 2019. májusban alakult (Székhely: 5400 Mezőtúr, Kossuth Lajos tér 1. I. em. 1/A.). Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy felkértek a helyi tagszervezet vezetésére és természetesen édesanyaként örömmel vállaltam el ezt a nemes, önkéntes feladatot. A helyi sajátosságokat figyelembe véve kívánom a FICSAK alapvető céljait megvalósítani, ezáltal a városban élő családok életét még szebbé tenni.  Támogatók és pályázati források segítségével terveim között szerepel családi napok megvalósítása az összetartozás jegyében, a gyermekek nyári elhelyezésének megkönnyítése érdekében tábor szervezése, szakmai előadások megszervezése többek között pszichológus, dietetikus, védőnő, pedagógusok, karrier tanácsadó stb. segítségével. Az igények felmérését követően hiánypótló foglalkozások bevezetése, újraindítása a városban, mint pl. babaúszás, baba – mama torna, jóga, ringató foglalkozások stb. Programjainkon fontos hangsúlyt kívánok fektetni a helyi hagyományok ápolására, a népi mesterségek megismertetésére, népszerűsítésére, a helyi kézművesek, termelők bemutatására. Rendezvényeinken egészségmegőrző programok, szűrő vizsgálatok megvalósítását tervezem. Törekedni fogok a közös együttműködési lehetőségek keresésére a városban működő civil szervezetekkel, iskolákkal, óvodákkal, Családsegítő Szolgálattal. Természetesen jótékonysági események szervezése is nagyon fontos célkitűzés.

Előre is köszönöm a város lakosságának az alapítvány irányába tanúsított bizalmát. Továbbá szeretettel várom építő jellegű javaslataikat, illetve az alapítvány munkájában önkéntesen résztvevők jelentkezését.

 

Pozderka-Korcsok Anita

FICSAK Mezőtúr Alapítvány, kurátor