Fejlődik az Ipari Park

Nagyon örömteli, hogy az elmúlt években a befektetői érdeklődés az Ipari Parkunk iránt jelentős mértékben megnövekedett. Az elmúlt időszakban 4 új befektető részére különböző nagyságú területek kerültek értékesítésre. Jelenleg is látható a területen építési kivitelezés. Problémát jelent viszont, hogy a még értékesítésre váró területek nincsenek közművekkel ellátva, ezért pályázott önkormányzatunk a TOP pályázati kiírásra, melynek köszönhetően  430 millió forint fejlesztési forrást nyert el a Mezőtúri lpari Park infrastruktúrájának fejlesztésére. A kivitelezési munkák egyik része azt célozza meg, hogy a még nem értékesített ingatlanok közművekkel történő ellátása megvalósuljon.  Ennek eredményeképpen a jelenleg közművesítetlen 20 ha terület közművesítve lesz, így az Ipari Park Kft. összközművesített telkeket tud a jövőben értékesíteni a befektetők részére. A kivitelezés során ivóvíz-, szennyvíz-, gáz-, elektromos vezeték, csapadékvíz elvezető csatorna, közvilágítási hálózat, valamint aszfaltos út fog megépülni.

A kivitelezési munkák másik része, egy új, kétszintes szolgáltatóház építése, amely összesen 195 m2 hasznos alapterülettel fog rendelkezni. A szolgáltatóház mellett még épül egy 100 m2 alapterületű géptároló szín is. A Szolgáltatóház szerepe az lesz, hogy a már betelepült, illetve a jövőben betelepülni szándékozó vállalkozások részére különböző szolgáltatásokat nyújtson, mint pl.: szakmai találkozók megszervezése, kisebb konferenciák lebonyolítása stb.

Az építési kivitelezési munkákra fordítható összeg 375 millió forint, a projekt fennmaradó összege a tervezési költségre, a műszaki ellenőr feladatokra, a projekt menedzsmentre, valamint a szolgáltatóház berendezéseire (bútorok, informatikai eszközök) nyújt forrást. A kivitelezési munkák teljes befejezése 2020 végére várható.

Herczeg Zsolt

polgármester